Ögoninflammation

I tisdags ringde mamma mig i skolan och berättade att dessie varade ur sitt öga och att vi hade fått en tid hos veterinären. Hon hade ringt in till de för att fråga om ögoninflammation va som hos barn på hundar också. Isåfall skulle det ju räcka att tvätta ögat med vatten. Men de som mamma pratade med sa att det var mycket vanligare med en skada på hornhinnan än ögoninflammation. Så vi åkte in för säkerhetsskull. Självklart var det bara en liten ögoninflammation som spökade. Så med en tom plånbok och en salva som ska ges i ögat 2 ggr om dagen i 5 dagar åkte vi hem.
Kändes lite sitt när man vet att det kunde gått över om vi hade fortsatt tvätta ögat men det e ju faktiskt alltid bäst att vara på den säkra sidan.

Ögat blev mycket bättre efter bara en dag och nu är det borta igen. Men som med alla antibiotikabehandlingar måste man fortsätta ge även om symtomen ät borta. Vi ska ge henne imorgon också bara för att vara på den säkra sidan. Vet sa att vi kunde ge 2 dagar mer om det skulle behövas.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0