Torsdag

Ursäkta mina dåliga rubriker, men det är verkligen svårt att komma på bra rubriker.
 
Jag fick sluta tidigt idag för det kom knapt några kunder. Gick hem och fikade med morfar. Sen kom syster hem från jobb och då tog vi Kire på en härlig runda sen satte vi oss och tittade på utsikten från kyrkan.
Dagen var kort men ändå lång på nått vis. Nu sitter jag här och väntar på att syster ska bli klar med muffinsen, det blir de sista på ett tag för nästa vecka ska jag  minsann börja träna igen, och därmed basta!!
 
Ha det bra sålänge!
 

sol och vindstilla

Sol och vindstilla! Vad hände lixom. Men härligt är det. Idag kanske det händer lite mer på jobb åsså. Jag hoppas det så går tiden fortare och det blir fredag snabbare :)
Det har redan kommit folk hit till kyrkbacken för att hyra cyklar. Är sommaren här för att stanna kanske?
 
Om det fortfarande är fint i eftermiddag ska jag lägga mej på en filt och suga åt mej av solen. Det hade ju varit lite kul med lite mer färg på kroppen.
 
Ha det bra sålänge! Jag återkommer nog senare ikväll med en ny update ;)
Måste ta lite nya bilder märkte jag.. får se om jag gör det idag :)
 

Onsdag

Jobbade hela förmiddagen och en bit in på eftermiddagen. När jag slutat gick jag och syster med Kire en runda, lovely! Men jag saknar mina egna vovvar väldigt väldigt mycket, dämpar dock detta lite mer lite Kire i näsan ;)
 
Imorgon är det jobb igen. Jag ska sluta gissa hur lång dagen kommer blir för vädret är lite svårt att lite på. Jag hoppas det blir lite finare till helgen för då är jag ju ledig :D Ska bli mysigt :)
 
Ja kvällen blir väl som vanligt, hamnen, tv/dator och sova.
 
See U!
 

Kire

Idag fick jag jobba länge. Jag fick stänga själv igen för Ida som jag jobbade med idag blev dålig. Det kom typ inga kunder så jag satt och ritade lite istället. Haha jaja vad gör man lixom.
Iallafall så efter jobb gick jag en lång runda med Kire. Aw lilla Kire, han e så söt. Jag gillar verkligen den hunden. Man kan inte bli mycket mer än glad när man ser honom :)
När vi var på slutet av vår runda fick vi lite hinder på vägen. Typ 20 meter framför oss stod 2 stora svanar mitt på vägen. Min syster fick panik och vägrade gå längre så vi satte oss ner för att vänta. Svanarna gick fram och tillbaka, mot oss och ifrån oss. Men tillslut gick de av vägen så vi försökte gå förbi. När vi var precis mitt emot de med vägen mellan oss fräste båda svanarna på oss så vi sprang iväg. Haha, det låter jätte tramsigt men det var riktigt läskigt. Svanar kan faktiskt springa fort och bitas hårt. Jag kände mig ganska trygg först eftersom jag höll i Kire men  jag blev ganska rädd iaf.
 
Imorgon e det jobb igen hoppas att det händer mer imorgon. Jag jobbar imorgon, torsdag och fredag åsså sen har jag ledigt. Det tycker jag att jag förtjänar efter 8 dagars jobb :)
 
Nu ska jag dega framför tvn lite sen ska jag gå och lägga mej :)
 

måndag

Efter tre timmars jobb fick jag gå hem idag. Jag gick och la mig  direkt för jag var helt slut. När jag vaknade hjälpte jag och syster morfar lite sen hamnade vi vid tvn.
Ikväll ska vi äta fisk och baka muffins. Imorgon är det jobb igen och jag hoppas att det kommer lite mer turister då.
 

Var är sommaren?

Regnet bara öser ner hela tiden.. Vad är det här för sommar?
 
Jag har jobbat hela dagen idag. Fick jobba lite själv och stänga själv. Det gick bra tycker jag. Det kom inte så mycket kunder eftersom vädret var så dåligt så det fanns inte så mycket som kunde gå snett. Jag ska jobba fram till fredag sen har jag 4 dagar ledigt-skönt! på fredag har jag jobbat 8 dagar i streck, men vad gör man inte för pengarna. Jag har fått mitt schema så jag har lite bättre koll på hur mycket jag ska jobba. Men bara för att jag e ledig betyder inte det att jag är ledig. Om det är en fin dag och jag är ledig kanske jag ska hjälpa till på restaurang Ella eller om det är riktigt fint väder måste vi vara tre i fiskboden så då får jag jobba några timmar mitt på dagen. Så det kanske inte blir så mycket ledigt ändå.. Vi får se.. Allt beror på vädret :) Jag kommer förmodligen inte kunna lämna ön heller eftersom jag kan behövas när det blir fint väder. Så folk får komma till mej istället :)
 
Idag har jag och syster bott här i en vecka, men det känns som typ tre veckor. Tiden går såååå långsamt. Det kanske går fortare när det blir finare väder och mer att göra.Jag hoppas det iallafall.
 
Jag har gjort en sak som jag jätte gärna vill skriva om men jag ska inte göra det. Varje gång jag har gjort nått som kanske händer som är jätte kul och jag berättar det så brukar det gå åt helvete. Så jag skriver detta röriga istället så får ni gissa eller nått :) Jag hoppas och håller iallafall alla tummar jag har på att det kommer gå igenom :)
 

Trimmtajm

När jag kom hem från jobb hade mamma trimmat halva Dessie. Jag fortsatte och märkte snabbt att det va alldeles för tidigt att trimma henne. Hennes underpäls va inte tilräckligt tjock och pälsen lossnade inte så lätt som jag ville. Iallafall trimmade vi hennes ansikte rygg och en bit ner på rumpan. Sen orkade vi inte mer. Jag kan inte bestämma mej om det e fult, fulsött eller helt förjävligt. Vi ska ta bort allt så småningom men jag träffar inte dessie på ett tag så mamma får fixa :) här e en bild på dessie nu när hon e trimmad. Ni kan väl seja vad ni tycker? :)
 

Jobb

Om en halvtimme ska jag jobba igen. Vi får se hur länge jag jobbar idag. Igår jobbade jag bara tre timmar eftersom det va så dåligt väder och inga turister. Idag ska det vara bättre väder men fortfarande risk för regn så vi får se hur det blir.
 
Dessie e fortfarande förkyld. Hon snörvlar och går runtoch tycker synd om sej själv. Jag förvärrar nog åsså det för jag tycker synd om henne. Hon blir så himla ynklig när hon e sjuk så det e väl klart man tycker synd om henne.
 
Ikväll ska vi grilla så jag hoppas att det blir fint väder så vi kan sitta ute och äta.
 

slalom

Regn, Regn och åter regn.. Men glad midsommar på er alla!
Idag kom hundarna och jag passade på att träna båda två. Dessie kan slalom med 6 pinnar för det mesta super bra så vi ska snart gå över till 12 pinnar. Doris är fortfarande kvar på koppelslalom men det tar ju ett tag att lära in. Jag ska passa på att träna båda två nu denna helgen när mamma e här inne med de :) Här e en massa bilder på de två söta vovvarna :) Jag låter bilderna tala för sej själv ;)
 

Snart e vovvarna här!

Idag har det varit en nästan perfekt sommardag! Jag och syster har solat och syster har badat. Synd att det inte är varmare i vattnet för då hade jag åsså badat. Vi har ätit glass och bara tagit det lugnt. Oh, ja jag måste berätta vad som hände idag. Jag och syster var ute på stenkistan och åt glass. Stenkistan är en vågbrytare som vi brukar bada ifrån. Iallafall så satt vi där och åt åsså kommer familjen svan fram till oss, familjen består av en pappa,en mamma och en unge. När de kom nära ställde vi oss upp eftersom svanar kan vara väldigt farliga. Men jag tyckte att det såg ut som att de bara hade fredliga avsikter, de ville ju bara ha glassen. Så jag böjde mej ner till pappa svan och sträckte fram glassen. Han tittade på den läääänge och sträkte sej sakta upp mot den. När han va på armlängs avstånd öppnade han munnen för att ta glasspinnen. Då släppte jag den för jag kände inte att jag ville offra mina fingrar. Jag har aldrig varit så nära en svan nånsin! Mitt hjärta dunkade i 190. Haha jag har inga problem med att vara med en aggresiv hund men när det gäller hungriga svanar då blir jag nervös ;)
 
Nu sitter jag och väntar på att mamma och hundarna ska komma. Jag tror att jag och syster tar en runda på hamnen för att fördriva tiden lite. Jag ska nog ta och fota lite till. Förhoppningsvis fixar Hasse internet till min dator ikväll eller under dagen imorgon så att jag kan börja ladda upp bilder :)
 
Puss&Kram

soooool!

Har precis kommit in efter en lång dag i solen :) Äntligen kom den, hoppas att den tänker stanna ett tag iaf.
 
Imorse tog jag som sagt en lång powerwalk och gick upp till affären och köpte lasagneplattor. Jag tyckte det va jätte flitigt av mej. När jag kom tbx märkte jag att där jag hade haft mitt knäskydd va jag nästan vit. Solen tog jätte hårt på den timmen jag var ute och gick, härligt!
Efter en sval dusch gick jag ner till stranden och satt där ett tag sen gick jag hem och solade. Jag tror jag har bränt mina axlar och mina lår, men det e brunt och fint imorgon :)
 
Nu ska vi snart äta en lasagne och sen ska vi gå en runda igen.
 
Ha det sålänge!

godmorgon!

Jag har precis vaknat och ska sätta mej och äta frukost snart. Efter frukosten ska jag ut på en efterlängtad powerwalk på ön. På vägen tillbaka ska jag handla på det lilla ica som ligger här på ön. Jag skulle egentligen göra lasagne igår men kom på att vi glömt lasagneplattorna hemma, såklart. Så det ska inhandlas idag. Sen ska jag försöka få lite bränna om vädret tillåter, men det får vi ju se hur det blir med det..
 
Vovvarna kommer imorgon! Iiiih jag saknar de!
Juste det va det jag skulle berätta åsså. Jag pratade med mamma igår och hon berättade att de hade varit på gröningen igår, hon och hundarna. För er som inte vet så är det ett stort grönområde nere vid vattnet i helsingborg. De har byggt en "cementbrygga" med handikappanpassad trappa/sluttning ner i vattnet. Där stod Dessie och hoppade efter vattnet som slog upp. Det roade både henne själv och alla runt om som hade stannat för att titta på henne. Haha min hund e bäst!
 

sol kanske?

När man är här på Ven så håller man stenkoll på väderleksrapporterna. Dels för att man ska veta vad man kan väntas hitta på under dagen, och dels hur mycket man får göra på jobb om man ska jobba. Man är helt beroende av vädret när man är här. Utan sol INGET att göra. Här på ön växlar vädret väldigt fort, snabbare än på fastlandet..
Idag blåser det och solen tittar fram lite då och då. Det kan nog sluta lite hur som helst idag.

Jag fick precis en rapport hemifrån. Hundarna har blivit lite förkylda. Mest Dessie, hon är lite nere och snarkar imellanåt. Inte sånna snarkningar som hon hade när hon hade kvalster i nosen utan mildare. Ni vet när man är lite förkyld och det e lixom lite stopp i näsan så kan man låta lite konstigt ;) Så e hon. Mamma ska hålla koll så hon äter och dricker och tempa henne några dagar nu så det inte blir värre. Annars är det bara vila som står på hundarnas schema :)

Hundarna, mamma och hennes kille Hasse kommer förresten in här på torsdag och ska fira midsommar här. Både jag och syster jobbar på midsommar så vet inte hur mycket firande det blir, men man får vara glad för det lilla :) Och vi får ju träffa vovvarna :D Och Hasse kan förhoppningsvis fixa routern så jag kan lägga upp lite nya bilder :)

Hörs senare!

sommarregn

Jag satt ute en stund i solen och läste men det blev kallt så jag gick in igen. Sommarvärmen känns väldigt långt ifrån just nu..

Jag kom och tänka på en sak när jag var ute och gick, skulle möta syster som slutat jobba. Det började självklart regna. Först kände jag ae va fan, men sen kändes det inte så hemskt. Det va inte speciellt kallt och det va inget irriterande dugg regn, det regnade lixom ordentligt. Jag tror att jag tycker om sommarregn. När det e varmt ute och det riktigt öser ner så man blir riktigt blöt men ändå inte kall. Jag är nog ensam i världen om detta men jag står för det. Regn på andra årstider hatar jag men just sommarregn är helt okej.
Men jag blev ganska glad när chefen kom körandes och plockade upp mej och syster på vägen hem. Jag fick se Kire igen! :) För de som inte förstår vem Kire är så är det en hund som jag spenderade ganska mycket tid med förra sommaren :) Han e såååå söt :)

Jag kommer antagligen inte behöva jobba förrän det är fint väder. Men det är väl klart sommarvärmen kommer tillbaka. 30 grader varmt kommer det bli! Eller?

Bild på Kire från förra sommaren :)

Ven

Nu har jag och systeryster hamnat på Ven igen. Resan hit gick bra. Vi hade väldigt mycket packning och undrade länge hur vi skulle lyckas ta oss av båten och på bussen själva. Morfar kunde ju hjälpa oss på båten. Som tur va hittade morfar någon han kände i Landskrona som va snälla och tog en del av vår packning (det tyngsta) i deras bil. Jag fick åka med de till kyrkbacken när vi va på Ven och visa de vart packningen skulle. Syster fick ta resten på bussen eftersom bilen var full.
Väl framme släpade vi upp packningen till huset och tittade på vårt rum som vi skulle sova i. Morfar har varit en ängel och fixa nya sängar till oss. Förra sommaren sov vi i en bäddsoffa som va trång och hård. Nu kommer vi sova gott hela sommaren :) När vi kollat läget gick vi en liten runda på hamnen, som vi alltid gör. När vi kom in lagade vi god mat och kröp ner i soffan och kollade på en film. 

Nu sitter jag här i huset själv medans syster är på jobb. Det är hennes första jobbdag. Eftersom det inte har borjat komma så mycket turister än så behöver de inte mig på jobb än. Jag ska ner där i eftermiddag och höra med de när jag ska jobba och berätta att jag e här :)

Nu ska jag ut och njuta lite av solen. Den har äntligen kommit fram ur molnen och man vet aldrig hur länge den tänker stanna!

Just det jag har inte fått igång routern så jag kan inte använda min dator än. Det betyder att inga nya bilder kommer upp förrän jag kan använda min dator. 

Hejsålänge! 

Ett litet steg i rätt riktning

Efter 2,5 h på arbetsförmedlingen imorse känner jag mig lite mer vuxen ;) hon jag pratade med sa att jag har hyffsade chanser på arbetsmarknaden! :) najs!

Nu e jag på väg hem till Gabbi ska kolla fotboll och mysa.

arbetsförmedlingen

Snabbt inlägg såhär innan jag ska iväg till arbetsförmedlingen. Jag ska dit och skriva in mig och fråga lite hur allt funkar. Känner att jag har noll koll.. Efter arb.förmedlingen ska jag hem och gå ut med hundarna sen ska jag till väla och köpa ett par skor som jag kan jobba i i sommar. Jag Hoppas jag hittar billiga eftersom min budge e ganska tajt såhär efter studenten ;)

Nästa helg flyttar jag och syster till ven för sommaren. Ska både bli kul och lite tråkigt. Skönt att få tjäna pengar men lite synd att det är en bit hemmifrån. Fram tills dess ska jag roa mig lite här i Helsingborg, känner att jag behöver göra det innan jobbet börjar :)

Studenten- check!

Nu är det gjort. Skolan är slut och det är dax att ge sig ut i "vuxenvärlden". Jag tror inte att jag har förstått det riktigt än, men när jag tänker på det så pirrar det i hela kroppen. Det beror på många olika saker tror jag, både att det känns bra och konstigt. Jag slipper skolan, pluggandet (det lilla jag hade;)) men skolan har alltid varit där och nu är den inte där längre.. Jag har nog förståt det på riktigt om någon dag.

Hundarna var med på studentfesten igår och idag är de helt slut. De skötte sig väldigt bra. Dessie smet ut ur lokalen 2 ggr och jagade kaniner. Men annars har de varit väldigt duktiga. Doris gillade snabbt läget och gick och la sig under en stol och iaktog festen. Dessie var med på dansgolvet nästan hela tiden :)

fixat det sista

Nu har jag köpt de sista smyckena till studenten och känner mig mer taggad än nånsin :) men det kunde varit lite bättre väder ;)

nya tag

Nu har jag fått en ny dator, kameran fungerar som den ska och skolan är slut. Jag tar studenten på fredag och ser verkligen fram emot det, men samtidigt är det äskigt. Man har haft skolan hela livet och nu tar det bara slut. Men det ska bli skönt. Detta betyder förhoppningsvis att jag har mer tid och möjlighet att blogga.

Jag hade tänkt lägga min lediga tid nu fram till jag ska flytta till ven och jobba på att träna hundarna. Men såklart har dessie börjat löpa så någon träning kommer det inte att bli. Dessie blir så tjurig när hon löper så det är lixom inte lönt. Jag tränade slalom med Dessie och Doris några dagar innan Dessie började löpa och det gick super. Jag har trappat ner till 6 pinnar med Dessie igen. Jag känner att vi lika bra kan backa lite och göra det ordentligt från grunden. Efter 2-3 ggr med koppel tog hon alla 6 pinnar utan problem! Hejja Dessie!
Doris började förstå det efter ett par gånger med koppel och jag tror att hon kommer lära sig snabbt.

Jag drog med min bror och hundarna ut till kluppen där vi lärde Doris att ta två hinder på rad och provade däcket. Dessie och jag repeterade mest allt och hittade självklart ett nytt problem. Hon hoppar över hela kontaktfältet på vägen ner från A:et. Kontaktfältet på A:et är är nog närmare 90cm långt och jag trodde ärligt talat inte att hon skulle klara hoppa över hela det. Menmen det är nara att jobba på det :)

Häromdagen var det studentbal. Bal är väl inte roligt igentligen men det kändes väldigt speciellt att få klä upp sig och gå på röda mattan osv. Det var helt klart värt det och jag hade garanterat ångrat mig om jag inte gått dit :)



RSS 2.0