Vinterdvala

På vintern och hösten blir det lätt så att man tappar suget av att röra sig och att göra nått överhuvudtaget. Förr satt jag bara hemma och åt massa och gjorde ingenting. Nu har det blivit lite ändring. För det första jobbar jag ju på förmiddagarna så jag rör ju på men mer än innan. Jag har också fått upp ångan för att baka. Jag har ju bakat som en tokstolle under julen och flera veckor innan det. Jag äter sällan upp det själv, det e lixom själva bakandet och resutatet som e det roliga. 
Jag har kommit på en sak till som är mysigt att ägna sig åt på hösten och vintern när det e så mörkt och tråkigt. man kan möblera om på sitt rum och göra det riktigt mysigt. Jag har ju inte flyttat hemifrån än så jag får nöja mig med att fixa med mitt rum ;)
 
Så idag ska jag ägna mej åt mitt rum. Jag ska flytta lite möbler, sätta upp lite tavlor och ränsa ur min byrrå med kläder som jag inte använder! Perfekt att göra nu inför sommaren när massa nytt ska inhandlas!
 
Träningen av hundarna har ju legat på is eftersom det har varit snö, is och slask om vartannat och det e rent av livsfarligt att träna i. både jag och hunnden slår oss illa om vi halkar och trillar. Snart när när det blir lite roligare väder så drar vi igång igen!
 
Att fotografera e inte så kul heller. Det ska vara soligt och antingen bar torr mark eller mycket vit snö! Så det får också bli senare. 
 
Den här årstiden gäller det helt enkelt att leta fram de där sakerna att göra inne som man inte vil göra när det är fint väder ute!
 

Två halsband

Nu e det snart dax att trimma dessie igen. Jag tycker om att låta henne ha lång päls så länge det går för hon är så söt då, hon ser ut som en nallebjörn.
Problemet är bara att det är så stor storleksskillnad på henne med mycket päls och med lite päls. När hon har lite päls kan hon ha en stryp halsband från Hurta. Väldigt mjukt och milt. När hon har mycket päls får vi inte av halsbandet och det känns ganska trångt för henne att ha det. Så då har jag ett retriverkopplel på henne. Jag tycker inte riktigt om det. Det är inte så snällt och det drar ibland av hennes päls när vissa låter henne dra. Men det får gå nu. Ingen får låta henne dra och hon har ju sol sagt ganska mycket päls så det ska mycket till innan det gör henne illa!

Sjuk!

Jag lyckades bli sjuk under julen. På julafton krånglade halsen och sen kom febern. Typiskt när man får lite ledigt från jobb så blir man sjuk. Jag va hemma från jobb idag och sov mycket. Har varit ute i den friska luften åsså vilket var skönt. Imorgon ska jag ge mej på att jobba igen. Det kommer nog bli lite kämpigare än det brukar vara men det ska gå! :)

Julen har varit mysig trots allt och jg har fått fina julklappar bl.a. Ett par skor av min pojkvän! Varmt och skönt blev det om fötterna :) pengar trillade också in och glas av olika slag också. Tack så mycket för allt! :)

Imorgon efter jobb imorgon har jag blivit lovad våfflor av pappa och lillebror och sen ska jag hem till mamma och hundarna.

Pussar!

God jul!

Julafton

Jag har precis vaknat, innan klockan ringde självklart! Man är nog lite spänd på julafton fast jag trodde att jag va helt utan julstämning.
Jag ska snart upp och hoppa in i duschen. Bäst man tar den innan alla vaknar och vill ha den. Min syster va smart och gick upp först och tog den. Jag ångrade bog mej precis förresten, jag tror jag äter frukost först :)

Jag antar att all den härliga snön som kom igår är borta eftersom min mobil står på 5 grader ute. Tråkigt, hade varit ganska mysigt om snön låg kvar iallafall på julafton.

Juste jag ska göra vid hundarna sen också. Dessie blev badad igår för hon hade rullat sej i hästkiss (!) så hon blev ren och kammad och luktar gott. Doris blir nog skonad från badet, men kloklippning, borstning och pyntande ska det bli. Båda två ska ha fina röda pärlhalsband (blev lite över efter julklappsinslagen). De kommer bli sååå fiiina :)

God jul!

Fullt upp!

Ja, var ska jag börja?
Igår vaknade jag brevid min älskade pojkvän och två hundar. Kan det bli bättre?! Sen rullade dagen bara på.
Jag tog med dessie hem till pappa, där fick hon vara medan jag va på en snabb glöggträff i stallet. När jag kom hem var det bara att dra igång med bakandet. Jag gjorde klar mintkokosfudgen, bakade vaniljcirklar, gjorde garnering till cupcakesen och gjorde karamelliga popcorn. När jag var klar med det han jag precis duscha och slänga ihop en fin korg med julgodis till min pojkväns mamma sen bar det av till bion. Pappa va gullig och tog hand om dessie igen!

När jag kom hem från bion var det bara en enorm hög med disk som återstod sen kallade sängen!

Filmen var förresten väldigt bra. Jag trodde den skulle vara bättre, men det var väldigt bra ändå!

Idag va dessie med mej på jobb. Det gick kanon! Det blåste jätte mycket, kändes som att man skulle blåsa bort! När jag va klar gav jag min chef en korg med julgodis och sen körde jag och dessie hem.

Ikväll har jag och syskonen haft lite julmys hos mamma och nu ska jag snart sova. Är helt slut efter de senaste dagarna!

Här är en bild på en av korgarna. Den är inte inslagen i plast än.

Ha det bra sålänge så hörs vi snart igen!

hej!

Ja nu va det ju ett bra tag sedan jag skrev. Det har hänt en del sen sist. Jag har varit på två bröllop, ett serbiskt och ett svenskt. Det va väldigt kul! Jag tycker nog att vi borde hämta lite inspritaion av serberna ;)
 
Jag har passat gården några dagar också. Allt gick super. Mycket mys med hästar och hundar.
 
Dessie och Doris har fått följa med till jobb en dag. Det gick kanonDoris skötte sej som en stjärna. Inget tjaffs alls. Hon brydde sej mest om katterna och deras mat. Dessie däremot hade väldigt kul med Santo, en tre årig schäfer. Båda två kommer få följa med fler gånger när jag kör ut till jobb. Det är riktigt bra hjärngympa för de. När de va med sist sov båda två som stockar resten av dagen. Det blev så många nya intryck och mycket bus!
 
Dessie ska få följa med på söndag igen. Det ska bi skönt för henne och mysigt för mej. 
Jag ska jobba söndag också sen är jag edig tre dagar över jul. Det ska bli riktigt skönt!
 
Ja nu är det snart jul. Jag bakar hela tiden känns det som. Jag håller på med julgodis till julafton som jag ska bjuda släkten på och ja ska göra 3st korgar fulla med godis och bullar! Ska klippa en bild på en av de när de är klara. 
 
Min ridning går bättre och bättre nu. Jag tränade för Shinys ägare häromdagen och det gick kanon! Känns verkligen som att allt lossnar mer och mer. Han är så otroligt välriden och fin, flyttar lätt fram och tbx och är väldigt lättpåverkad! Fiiina shiny <3
 
Imorgon ska jag städa pappas bil, baka mer julgodis och göra en korg. Sen på kvällen ska jag och min fina pojkvän titta på "berättalsen om Pi". Jag har höga förväntningar om den så jag hoppas den är bra!
 
Det var nog allt för nu. Jag ska skärpa mej!
RSS 2.0