Nu gäller det

Nu har jag precis varit och köpt ett slalom. Äntligen! Nu kan slalomträningen dra igång på riktigt :D till helgen börjar vi får då kommer dessie hit :)

Puss&Kram

Äntligen

Igår flyttade vi ut Agility hindrena till klubben igen. Ska bli riktigt skönt att man kan sticka ut där och träna när man kan igen. Jag slutar ju tidigt 2 dagar i veckan och det avslutas fler och fler kurser nu så snart blir dagarna kortare i skolan. Jag vill ju vara sär ute och träna på dagarna när inte så många andra e där ute.
Jag pratade med min tränare Lotta åsså. Hon undrade hur det gick för oss och så. Hon berättade åsså att de andra i den gruppen jag tränade i innan har blivit duktigare. Jag tog det som att hon hade skickat mej och dessie vidare till söndagsgruppen för att vi var för duktiga för den gruppen och inte fick tätt tillräckligt av den. Hon sa att hon snart ska ha träningar varannan vecka och undrade om jag var intresserad av att vara med. Klart jag e! Så jag hoppas hon kör igång med det snart :)

Puss&Kram

Inte så speciellt super bra..

Träningen idag gick som ni kanske förstår inte så super bra. För det första va motivationen från min sida dålig och det blev inte bättre av att vi bara va tre på träningen idag heller. Där va två stora belgiska vallhundar som dessie älskar att jaga. Hela första halvtimmen gick åt till att försöka få henne att koncentrera sej på mej. Hon sprang bort och jagade de hundarna typ 5 ggr. Tillslut fick jag trycka till henne ordentligt och då tappade hon såklart allt drivet istället. Jag blev ju inte heller mer motiverad när dessie va på det viset..

Men det blev bättre mot slutet. Det gick inte så fort när vi gjorde banorna men det gick ändå hyfsat. Vi la mycket tid på slalomen också. Det lossnade faktiskt tillslut och jag kunde tom små springa bredvid henne och hon tog ändå alla portar, oftast. :)

Nästa söndag ska vi inte träna. Alla har träning samtidigt och som jag har sagt innan så tycker inte jag att jag får nått ut av det. Jag ska ändå dit för vi ska flytta tillbaka alla hinderna till klubben. Det ska bli skönt att kunna sticka ut där och träna när man vill och kunna bygga vilka banor man vill. Jag ska dra med mamma och Doris ut där också så de kan komma igång :)

Här e en bild på mina fina cupcakes som jag gjorde i helgen :)

Puss&Kram

Hälsning från ven

Hundarna har ju varit på ven hela veckan hos min morfar. Det har de uppskattat väldigt mycket. De har hittat på mycket hyss som tex ätit på en död fasan och spridit ut ved i hela trädgården. Men över lag har de skött sig väldigt bra. Jag fick en bild från morfar på dessie när hon står i trädgården framför en stor grop där hon antagligen gräver en massa. Söta hund!
De kommer snart hem jag tror att de kommer vid 4 ungefär idag. När de kommer ska vi nog promenera bort till hööks och se om de har några fina halsband till dessie och se vad de tar för ett slalom. Dessie måste ju ha ett nytt halsband för de helstryprt hon har nu skaver av pälsen i nacken. Jag ska försöka få tag i ett halvstryp som är lite mjukare.

Puss&Kram

Juste

Jag har ju helt glömt bort att uppdatera om träningen i söndags. Träningen gick super extremt mega bra :D

I början blev jag lite irriterad för dessie brydde sig bara om en katt som satt inne i ridhuset. Men när några andra hade gjort banan före oss var hela hennes uppmärksamhet på banan. Det va en hyfsat lätt bana med en och annan fälla. Bl.a. En tunnel som låg under balansen. Öppningarna på tunneln va på varsin sida om uppgången till balansen. Alla andra missade där men inte vi. Ibland blir jag sååå stolt över min lilla vovve! :D
I slutet av träningspasset tränade vi lite på slalom. Det gick super. Jag tror inte det krävs jättemycket träning innan det sitter bra. Det kanske inte kommer gå så fort på ett tag men det ska fungera i en bana så snart som möjligt. Så ett inköp av slalom kommer inom kort :)

De andra som tränar samtidigt som jag sejer stressig är jätte duktig. Det e så skönt att höra det ibland från nån utifrån. Jag tar åt mej mer av det än när mina föräldrar sejer det. Men det e kanske inte så konstigt. Mamma och pappa kan ju seja det bara för att vara snälla och de vet ju egentligen inte så mycket om Agility. När några som håller på med Agility och verkligen kan det sejer att vi e duktiga så känns det ju bättre. Jag blir så glad! :)

Här e en bild på Doris när hon va med i skolan för nån vecka sedan :)

Puss&Kram

Dessie och Doris i bilen

Hundlös

Igår åkte hundarna med mamma. Mamma ska sova hos hennes kompis Marie i några nätter nu tror jag. Marie skulle inte jobba idag så hundarna kunde vara hos henne och ta det lugnt. Väldigt skönt för de!

På söndag ska jag träna med dessie på morgonen och sen ska hundarna till ven med morfar och vara där en vecka. Skönt för de ångest för mej!

Igår va vovvarna väldigt duktiga i bilen. När jag skulle titta till de efter en lektion satt båda två på instrumentbrädan i framrutan. Söta saker!

Puss&Kram

I skolan

Fick en kommentar igår om att det skulle vara för kalt för mina hundar att sitta i bilen eller att de skulle bli stulna. Hundarna har självklart täcken på sig. Jag tar ut de på varje rast så de får sträcka på benen och springa lite. Idag kunde de tom vara med på en lektion som vi hade ute. Så de fick gå en rund i bruses skog. Bilen stpr orecis utan för klassrumsdörren så risken att de skulle bli stulna är liten.
Anledningen till att jag har de med idag är att de va med i en brand igår. Dessie var rosslig i lungorna igår och de kan komma värre symtom efter några dagar. Så jag vill ha ordentlig koll på de. De mår bra av mycket frisk luft i lungorna. Jag vill inte heller att mamma ska känna att hon måste släpa med de hela tiden. Hon har väldigt mycket att tänka på och göra nu några dagar famöver. Efter som jag har möjlighet att ha med de så är det snällare för både hundarna och mamma.

Just nu sitter dessie och Doris i bilen efter att ha varit med på biologin i bruses skog :)

Puss&Kram

Det brinner

Mamma ringde mej när jag va i skolan och berättade att det brunnit i lägenheten när hundarna var själva hemma. Det hade börjat brinna på spisen och det var antagligen Doris som råkat sätta igång en platta. Hon brukar nämligen stå vid spisen och hoppa. Hela fläkten är uppbränd och lägenheten är full med sot. Hundarna var helt svarta när jag kom hem för att hämta de.
Det va grannflickan som hade hört brandlarmet och luktat röken och ringt till 112. Utan henne hade hundarna antagligen brunnit inne, eller iallafall dött av röken.
Brandmännen bröt sig in i lägenheten. När de va inne hittade de bara ena hunden, grannflickan sa då att vi har två hundar så brandmännen gick tillbaka in och hittade den andra. Jag vet inte vilken ordning de hittade de i. Hundarna fick sitta hos ambulanssjukvårdarna medans man släckte lägenheten.

Dessie och Doris mår efter omständigheterna bra. De fick bada, äta och dricka när vi kom hem till pappa. Sen lekte de som tusan och sprang runt i hela lägenheten sen slocknade båda två på soffan. Jag ska hålla koll på de ett par dagar för att se så de inte får några andningsvårigheter eftersom de kan komma flera dagar efter olyckan. Båda två kommer antagligen att få följa med mig till skolan imorgon. Jag hoppas att jag får låna pappas bil så de kan sitta där hela dagen så jag kan kolla till de lite då och då.

Jag kan inte hjälpa att tänka på vad som kunde ha hänt. Riktigt obehagligt.. Tänk om ingen märkt att det brann..

Det är ganska sjukt åsså för bara några dagar innan satte vi in en brandvarnare. Tänk om vi inte gjort det. Då hade grannflickan kanske inte hört eller märkt att det brann..

Tur att det gick bra tillslut iaf!

Slalomlycka!

Träningen idag gick över förväntan!
Dagen började med att jag upptäckte att leksaken va borta. Jag måste ha den för att hon ska bli riktigt på hugget. Pappa kom med den underbara iden att göra en egen så han plockade fram rep och en söndrig tennisboll. Jag försökte göra en liknande leksak som vi haft innan men den gick snabbt i sönder när dessie fick tag i den :) sen knöt pappa den så att den blev mer hållbar. Funkade super!

Dessie va super idag. Hon gjorde självklart inte allt jag bad henne om men känslan att köra henne va underbar faktiskt. Jag vet inte om det va för att det va två veckor sen sist eller om det bara helt enkelt kändes bra för oss båda. Hon drog jätte myckettill tunnlarna. Det hände ovanligt ofta att hon tog tunnlar när hon inte skulle. Men eftersom hon e så söt så kommer hon såklart undan med det ;)

Däcket va också ett problem idag. Hon hoppade utanför det varenda gång. Jag fick till sist ställa mej och repetera däcket flera gånger om. Jag tror att det föll på plats hyffsat till sist iaf :)
Sen provade vi slalom. Jag fick hjälp av Sabina som också tränar där och är jätte duktig. Hon höll leksaken så att dessie inte skulle kunna ta den utan att ha tagit alla portar. Jag körde en gång med koppel först sen provade jag utan, och hör och häpna hon satte alla 12 pinnar! Kan det vara så att dessa två veckors vila har hjälpt? Men det krävs mycket för mej att det ska fungera så det blir träna träna ! Men jag blev mer motiverad nu att träna hemma eftersom jag såg att det faktiskt kan gå. Jag hade nog tappat hoppet lite.

Jag vill anmäla mej till tävlingar men jag vågar inte riktigt än eftersom slalomen inte riktigt fungerar. Vi får se lite närmare :)

Puss&Kram

RSS 2.0