Nyfriserade

Nu har jag och hundarna invigt våren. Båda hundarna är nytrimmade och fina. Mamma trimmade Doris igår. Egentligen skulle vi lämnat in dessie på trimning eftersom hon hade så mycket päls, men mamma borstade henne med en ryktsten och då tappade hon stora fläckar med päls så jag bestämde mej för att försöka trimma henne själv.
Efter två timmar var dessie nytrimmade och fin. Jag blev faktiskt nöjd och vi sparade 600 kr. Helt okej alltså!

Puss&Kram

E våren här?

Idag har det varit underbart väder och det är väl klart att jag lyckas tajma det så bra att jag inte har haft hundarna idag. Jag vet inte om jag sagt det innan men jag har inte hundarna så ofta när jag är hos pappa, dvs varannan vecka. Dessie brukar få komma till mej på helgerna när jag e hos pappa men veckodagarna är svåra att lösa.

Jag är hos mamma nu vilket betyder att jag är med hundarna :) Doris växer och växer. Jag tycker hon blir grövre och grövre för varje vecka, snyggare och snyggare med andra ord :) ska försöka få mamma att ställa ut henne så fort utställningarna drar igång. Har inte riktigt koll på det bara. Borde kolla det snart. Om inte mamma vill eller kan ska jag försöka skrapa ihop pengar till det så ska jag prova ställa :)

Dessie och jag ska fortsätta öva på slalom och försöka få rätt på det. Sen ser ni oss på banorna åsså :D våren tar med sig mycket roligt!

Nu ska jag sova. Gonatt alla!

Puss&Kram

Ett stycke trötta hundar

Precis kommit in från en långrunda med hundarna. Det är väldigt lerig och blött ute och jag måste verkligen boka trimtid till dessie. All lera fastnar under magen. Ni anar inte hur mycket lera och smuts det får plats under den pälsen. Iallafall så har vi fått in en ny rutin efter att vi varit ute- direkt in i duschen! Längtar så till bättre väder!

Här e två bilder på två trötta hundar :)

Puss&Kram

vårkänslor

Jag passade på att dra med kameran ut i trädgården när jag lekte med hundarna. Riktigt härligt väder. Ingen kall vind, solen sken och fåglarna kvittrade. Härligt! Hoppas att vintern säger hejdå nu och släpper fram våren på riktigt :)
I alla fall så tog jag lite bilder. Det är svårt att få bra bilder när de springer som jag vet inte vad men det blev någon iaf :)


Ja, agilityhund kan det nog bli av henne ;)


Fotbollspelare, hmm?


Sparka bollen nu då!

Puss&Kram

Regn, regn och regn

Idag har det vara regnat hela dagen och mina och dessies planer gick i kras. Jag tänkte låna grannens slalom så vi kunde träna ordentligt på det men det har vi ingen lust med när det regnar såhär. Man blir bara kall och blöt.
Det blir ingen träning för oss på två veckor nu. Imorgon ska alla tre grupper träna samtidigt och varken jag eller dessie tycker att det är speciellt bra. Vi blir helt slut i huvudet av alla hundar som skäller och det blir väldigt lång väntan hela tiden. Känns helt enkelt inte lönt att åka dit. Nästa söndag ska jag till Göteborg horse show med skolan. Vi är borta från 6 på morgonen till 2 på natten så då hinner vi inte med någon träning. Jag ska däremot köpa ett fint halsband till dessie där uppe. Jag hade tänkt köpa ett halvstryp som hon kan ha på sig på träningarna. Hon drar mycket där och jag vill att hon ska göra det (i lagom
Mängd) just för att jag ska försöka behålla trycket i henne när vi är där. Annars är risken om hon drar mycket att jag antingen får säga till henne väldigt mycket , och där med tar bort hennes driv lite, eller att hon tuppar av pga syrebrist. Inget av det vill vi så klart ska hända så jag ska som sagt köpa ett halvstryp.

Igår var det underbart väder. Det tyckte både jag och hundarna. Solen sken och fåglarna kvittrade. Vi satte oss på en bänk och solade ett tag och det verkade som att det uppskattades. Det kändes som att båren är påväg och jag hoppas att det håller i sig. Trots regnet idag så är det iallafall behaglig temperatur :)

Idag blir det en filmdag för dessie och mig. Hoppas ni också får en mysig lördag:)

Puss&Kram

En tänkomare

Igår när jag var ute och gick såg jag en tant gå med sin papillonliknande hund. När hunden plötlsigt började springa och kopplet tog slut började ägaren småspringa efter precis som att hon blev ivägdragen av världens största hund.
Varför gör man så? Det är inte första gången jag ser det hända. Det är ju inte speciellt svårt att hålla en så liten hund. Är det för att man är rädd att hålla emot. Man kanske tänker det där klassiska "jag vill inte göra min hund illa". Eller tänker man "min hund vill gå dit så då får den det".

När man låter sin hund göra som den vill kan det eskalera till ett agressivt och dominant beteende. Jag säger inte att det alltid gör det men det händer ofta. Väldigt ofta med de små hundarna. Jag tror att det beror på att många inte vill göra de illa eller låter de bestämma själv eftersom de är så små och söta.

Skriv gärna vad ni tror om detta. Hade varit kul att höra fler människors åsikter :)

Puss&Kram

Träning

Träningen med dessie igår kändes rörig. Jag tänkte inte igenom var jag skulle springa utan vi bara körde. Dessie tyckte ifs att det var kul men det kändes rörigt för mej.
Vi gjorde en bana på 20 hinder. Den var ganska lätt faktiskt. Det ingick ett slalom så klart och det går inte alls nu. Hon har glömt hela grejen. Hon sättet sig bara ner och glor på mej som att hon inte förstår nått alls. När vi har bråkat klart och fortsätter så klabbar det på däcket. Hon brukar inte ha problem med det, men det känns precis som att hon tjurar ihopa sig och tramsar. Nästa gång vi körde hoppade vi över slalomen och bara sprang förbi och fungerade allt.

Så min plan framåt är att skaffa ett slalom så småningom. Förhoppningsvis kan jag låna grannens slalom så länge. Vi ska träna järnet hemma och inte göra slalom på träningen i en bana. Kanske någon enstaka gång ensamt.
Jag hoppas att det kommer lossna snabbt. Men det tror jag nog att det kommer göra. Min plan va att vi skulle börja tävla till våren men det kommer inte gå om vi inte fixar slalomen.

Hur som helst så är det viktigaste att dessie har kul hela tiden annars är det inte lönt att försöka för då har hon inget driv. Vi har fått upp farten på henne nu och det vill jag inte förstöra genom att bråka med henne på banan om något hon inte förstår.

Puss&Kram

Grythunden visade sig

Igår kväll när jag skulle sova så hoppade dessie ner från min säng och gick in under sängen. Efter ett tag lät det som att hon bädda på nått plastigt, så jag böjer mej ner och tittar efter. Då har hon klättrat in i en av mina tyglådor som jag brukar ha kläder i (denna gången låg där bara några tröjor). Mellan lådans kant och botten på sängen är det knappt 30 cm. Hon verkade trivas och bestämde sig för att sova där.

Det måste varit precis som en grythund vill ha det där under, förutom att det kanske va lite för varmt. Jag lyckades ta en bild också. Så himla söt va hon :)

Puss&Kram

Vintertassar

Dessie har känsliga tassar nu på vintern. Kylan och vägsaltet sliter på tassarna och de blir torra och spricker.
Jag använder en tass salva som fungerar jätte bra. Den heter "hund salva" en grön liten burk.
Jag försöker smörja varje gång vi ska ut. Aldrig när vi bara ska vara inne. Dels för att det luktar och dels för att det blir halt under tassarna.
Hur som helst fungerar det bra och jag rekommenderar någon sort av tass salva till alla hundägare. Tänk dej själv hur det känns när dina händer torkar och spricker.

Puss&Kram

Valpar

Jag va inne och hälsade på grannarnas valpar innan. De växer så det knakar.

Jag har lite delade meningar med det här med valpar. Det finns så mycket hundar som har blivit lämnade av sina ägare och som ofta behöver avlivas. Jag tycker att man ska dra ner på avlandet och koncentrera sig på att hundar ska få bra varaktiga hem.

Samtidigt så har jag en önskan att få en hund till som dessie. Alltså en blandras borderterrier- norfolkterrier. Det är en ovanlig blandning och eftersom vi har en borderterrier hemma så kanske det går att ordna. Jag säger ju emot mig lite när jag tänker så, men eftersom jag tänker behålla minst en valp själv isåfall så vet jag att de får ett bra hem.

Det är ju faktiskt skillnad på att ta valpar och ta valpar. Det finns ju de som korsar hur som helst eller bara tar valpar för att få pengar. När de då inte får sålt sina valpar skänker de ofta bor de.

Jag menar absolut inte att alla som föder upp är oansvariga. Jag menar bara att jag tycker att man ska koncentrera sig på hundarna som redan finns istället för att bidra till ett "överflöd". Men jag tycker att man kan ta valpar om man tänker behålla någon själv och inte bara föder upp för pengar.

Missförstå mig rätt och tyck gärna till. Är det rätt att föda upp hur som helst?


Puss&Kram

Superträning

Träningen gick super. Men dessie va som jag trodde, helt övertaggad. Hon lyssnade för det mesta men ibland slog det slint i hennes huvud. Hon stack till några andra hundar två gånger, inte okej!
Övningarna var jätte bra. Mycket hopp och svängar men också lite raksträckor där vi kunde gasa på lite :)
Hon hoppar nästan allt jag pekar på så svängar, hopp och tunnlar fungerar super. Slalom fungerar inte speciellt bra. Vi e inte synkade. Jag litar inte på henne så jag förstör hennes försök. Det va en gång när hon kom rätt in och då blev jag så förvånad att jag stannat till och då förstörde jag det.
Jag fick också reda på att hon hoppar av väldigt tidigt i slutet på balansen. Alltså missar hon nästan hela kontaktfältet. Hon hoppar ofta av på sidan och det får hon inte heller. Så det måste vi jobba på. Jag måste antagligen gå tbx till grunden på balansen och öva på bara kontaktfältet. Men om man vill bli bra får man jobba för det :)

Puss&Kram

På gång

Jag och dessie har precis varit ute på morgonpromenad och nu äter vi frukost. Om en halvtimme ska vi köra iväg på träningen.
Dessie känns på hugget idag och jag hoppas att det blir bra. Hon vill leka hela tiden så antingen e hon så taggad idag så hon slutar lyssna eller så taggar hon jätte mycket på vägen dit åsså försvinner det på banan sen. Vi får se och hoppas på det bästa :)

Puss&Kram

Tillbaka!

Nu är jag och dessie tillbaka här på bloggen igen. Jag har inte riktigt haft tid eller lust att blogga på ett bra tag. Men nu är vi här igen.

Träningen går framåt. Vi utvecklas självklart inte lika mycket som vi hade gjort om vi hade haft tränare men jag känner ändå att jag har utvecklats lite själv. Jag kan lita mer på dessie och på det viset kan vi utvecklas tillsammans. Vissa saker sitter väldigt bra andra lite mindre bra. Slalomen är det som vi måste jobba på mycket innan vi kan börja tävla men det är inte långt kvar nu. I mars börjar de första klubbtävlingarna och jag har tänkt att vi ska våga göra vår debut då.
Jag har inte tänkt på att vi är duktiga men när jag ser att vissa i min grupp som tävlar klass två, gör ungefär samma misstag som vi så känns det ganska bra ändå. Jag är ju väldigt mesig, jag kan ju inte riktigt tro på det vi kan och det är det som ofta sätter käppar i hjulet för oss.
När jag får pengar nästa gång, alltså i slutet av mars, ska jag nog ta en privat lektion med Lotta för att få lite tips och råd och kolla av lite var vi ligger.

Doris växer så det knakar. Hon är inne i sitt första löp nu så jag tror att det snart blir lite slagsmål om rangen. Förhoppningsvis blir det inga allvarliga slagsmål utan bara några tillrättavisanden från någon av de.

Imorgon ska vi träna igen. Hoppas att vi är på bra träningshumör då :)

Puss&Kram

RSS 2.0