Förkyld och hundlös

Jag har dragit p mej en jävla förkylning. Det va ett tag sen jag var förkyld och jag hade nästan glömt hur jobbigt det e att vara täppt i näsan. Som grädde på moset e jag dessutom hundlös. Mina två värstingar  har åkt hem med mamma och Kire e med Malin i helsingborg. Lite tråkigt eftersom jag har haft två dagar ledigt nu med bara jobb på kvällarna.
Mamma var på hundkurs idag, jag tror det va agility men vet inte säkert än har inte pratat med hennen än eftersom jag jobbat ikväll. Jag ska ringa henne imorgon och få en liten rapport :)
 
Ha det bra sålänge, så hörs vi snart igen!
 

Min fina!

Hard work

Jag har jobbat ca 13 timmar varje dag sen i torsdags. Det har tagit hårt på mej både psykiskt och fysiskt. Jag är helt slut i huvudet och jag har dragit på mej en hälsporre på ena foten och snart på den andra åsså plus att mitt ena knä krånglar så jag får gå med mitt knäskydd på hela dagen, vilket gör att det blir väldigt varmt! En lång summering av de senaste dagarna. Imorgon jobbar jag bara på dagen, alltså 10-ca 18. Det ska bli skönt att få slappa lite på kvällen. På måndag är jag ledig på dagen och beroende på vädret så ska jag jobba på kvällen igen.

Hundarna åker hem imorgon. Det blir tomt utan de.. :/

 

 

Min knasiga!

Hinner inte

Just nu jobbar jag väldigt mycket. Både på dagarna och kvällar/nätter så jag hinner inte blogga. Jag ska slänga upp något så fort jag hinner men kan inte lova att det kommer så mycket roligt förrän möjligtvis på måndag.

Imorgon ska jag jobba i fiskboden på dagen och antagligen på restaurangen på kvällen. Hundarna får sitta utanför mitt jobb i skuggan på dagen och vara själva hemma på kvällen. Om de är hemma själva hela dagen så lär de riva huset. Jag hinner dessutom omöjligt gå ut med de på dagen om de är hemma. Chansen är större att jag eller någon annan på jobb kan gå ut med de när de sitter där nere. Japp alla lösningar e bra utom de dåliga!

Design ändringar

Jag har fösökt mej på några ändringar på min design. Det har gått sådär. Men som det e nu får det vara ett tag tills jag har skaffat en ny bild till headern. 
 
Vovvarna har det bra. Vi har precis ätit frukost och ska snart ta en promenad på hamnen tänkte jag. Sen får vi se vad som händer. Jag ska eventuellt jobba ikväll om vädret håller i sej. 
 
 

hundarna kommer

Ikväll kommer hundarna hit :D Mamma och bror ska åka till stockholm imorgon så jag och syster ska vara hundvakt. Jag är ledig iaf på dagarna fram till torsdag så det ska bli mysigt. Det blir nya bilder och lite roligare hund uppdatering. Nu blev jag precis inkallad till fiskboden så måste kila. Hörs senare!

roat mej på annat håll

Jag har inte direkt varit flitig här på sista tiden. 
 
I förrgår jobbade jag hela dagen sen satt jag inne på Restaurang Ella och va lite social. När jag hade varit hemma och ätit och gått med Kire kom syster hem. Vi gick ner och satte oss på Ella igen och drack lite cider och flamsade med min kollega och vän Malin. Riktigt kul och tiden bara rann iväg vi va inte hemma förrän typ halv 12 tror jag.
 
Igår jobbade jag också och sen gick jag en backarunda med malin och Kire. Efter det traskade vi bort på campingen för Malins syster skulle bo där inatt och min syster jobbade. Pratade och åt kvällsmat där. Vääldigt genomtrevliga människor. Jag känner verkligen att jag hamnat på rätt ställe :)
 
Jag har börjat tröttna på att sitta hemma själv och vänta på att syster ska komma hem. Jag kan lika bra vara ute och träffa folk så går tiden fortare. Jag räknade precis ut att imorgon är det 4 veckor och 4 dagar kvar till jag ska åka hem och börja jobba på Stuteri Pepino istället! Innan dess ska jag hinna med massvis med saker. Jag ska åka till Ullared, äta på restaurangen med Gabbi, rida ardenner hästar med fiskboden mm. Så jag har en härlig kännsla av att tiden kommer gå fort :)
 

olika syn på hundar

Nu ska jag skriva om något som gör mig väldigt upprörd. Inget av det jag skriver är menat som rasistiskt eller kränkande!
De sensate gångerna som jag och Dessie varit på fastlandet och åkt buss, tåg och varit på stan har jag sett barn med utlänsk härkomst bete sej illa mot min hund mitt framför ögonen på mej. Det har varit barn i 8-10 års åldern som har har spottat och räckt tungan åt Dessie framför mej. De har tittat på mej och sen gjort det om och om igen. 
 
Jag tycker att det är helt okej att ha olika syn på saker och ting och tycka bra om och illa om olika djur osv men då håller man det för sej själv! Att vuxna mmänniskor lär sina barn vad som är rätt och fel enligt de själva är en sak. Men att låta barn hävda detta genom att vara kränkande mot folk är inte okej. Visst det är bara en hund men det känns väldigt taskigt mot mej som ägare när någon gör dumma saker mot min hund, även om inte hon märker speciellt mycket. Dessutom så har dessa barnens föräldrar valt att flytta hit till Sverige och Sverige är ett land där det är väldigt vanligt med hundar som husdjur. Man kanske borde hålla igen lite med vad man tycker. 
 
Men som sagt jag menar inget rasistiskt med detta jag hade blivit precis lika upprörd om det varit en svensk som hade gjort det. 
 
När detta hände sist satt barnets mamma precis brevid och såg vad som hände. Jag hade stor lust att seja ifrån, eller helt ärligt få Dessie att skälla på honom, men då hade det ju självklart blivit fart på mamman och jag hade fått skulden sen.
Vad hade ni gjort? Har ni varit med om detta?
Tacksam för svar!
 
Doris på bild
 

Underbara hund

Jag måste helt klart ha mer kvalitetstid med min hund. Jag har inte varit en så bra bra ägare som jag har velat och efter sommaren ska jag helt klart ta nya tag. Jag ska träna Dessie jag ska ta med henne till roliga ställen som stranden och skogen och låta henne vara den unga hund hon egentligen är.
Jag märkte det idag när jag hade jobbat och tog med henne till stranden. Hon var så lycklig. Det låter kanske konstigt och larvigt men det kändes som när vi tränade tillsammans och vi hade det där bandet. Hon lyssnade på mej och jag på henne och det mesta fungerade. Vi ska ta upp detta så snart ja flyttar hem igen. Mycket av pengarna jag tjänat i sommar ska gå till mej och Dessie, utrustning och träningar. 
 
Nya tag, nya möjligheter och nya mål!
 

Jobb igen!

Nu har jag varit ledig i fyra dagar så det ska bli skönt att få jobba lite igen. 
Vovvarna lever livet här på ven. Vi går långa rundor och leker på stranden.
Igår va vi nere på campingen där syster jobbar och åt. Väldigt god mat och mysigt ställe att sitta på. 
 
Ikväll ska jag försöka skriva ihop lite fler inlägg. Känner att jag börjar tappa det igen, men jag har te ideer så några inlägg ska jag nog få ihop :)
 
Ha det bra sålänge!
 
 

bästa resepartner

Igår va jag i Helsingborg på äventyr med Dessie. Vi åkte båt, buss och tåg hela dagen. Först åkte vi hen till Gabbi och Dessie lekte med deras hund Sammy och en katt som heter murre :) Dessie fick vara där medans jag och Gabbi körde ut till vår gamla praktikplats. Gabbi skulle börja jobba där till hösten men eftersom hon lyckligtvis kom in på högskolan så åkte vi ut där för att meddela det och fråga om jag kunde ta över jobbet istället. Allt gick lysande och jag är härmed anställd på Stuteri Pepino from september! Superkul!
 
På tåget tillbaka till Helsingborg från Gabbi somnade Dessie. Hon var helt slut och reagerade knapt när jag reste mej upp och sa att vi skulle gå, lilla vovven <3 
Efter kvällsmat hos pappa och en tur ner till gröningen åkte vi tillbaka till ön. 
 
Dessie är så himla lätt att ha med sig när man åke till olika ställen. Hon är lugn, lycklig och bli knappt rädd för något. Hon anpassar sej väldigt snabbt till nya situationer och är väldigt lugn i sej själv. Hon lägger sej snabt ner när vi ska vänta på något även om det händer mycket runt omkring med folk osv.
 
Helt okej dag, nytt jobb och trött och glad hund :)
 
 

Tillbaks till verkligheten

Imorse tog jag och Kire en lååång promenad som avslutades på stranden med Dessie, mysigt. Sen lämnade jag tillbaka Kire och jag och Dessie traskade hem igen. 
 
Dessie har blivit lite "kärring" som jag brukar säga. Hon är nere, vill ingenting och är sur och vrång. Jag tror det beror på att hon inte har något att göra om dagarna. Mamma har inte tid eftersom hon har Doris och så jobbar hon säklart. Men när jag flyttar hem så ska jag lägga massor med tid på Dessie. Vi ska försöka träna några dagar i veckan och jag ska ta med henne på fler saker. Hon tycker ju om att följa med överrallt. Jag hoppas att detta kan få fart på den lilla tanten igen. Jag har självklart koll på så att hon inte blir sjuk osv. Jag ska ju så klart inte puscha henne mer än hon pallar och är i form för. I början kommer vi lägga mest tid på att få upp hennes kondition för den är inte super bra. 
Jag längtar efter att få komma igång och det tror jag att hon också gör.
 
Bild på söta Doris. Av någon anledning är det hon som bli bäst på bild.
 

Jobb

Idag har jag varit ute med hundarna en lång runda. Alla tre skötte sig väldigt bra! På eftermiddagen fick Kire sej ett bad och sen blev det träning med de andra två. Slalomen går riktigt bra med Dessie nu. Hon hittar in och tar nästan alltid portarna som hon ska, super kul! Doris gör också framsteg. Hon har förstått grejen och försöker verkligen tänka ut vad hon ska göra.
 
Kl 7 gick jag och jobbade och kom precis hem. Det va hyffsat mycket att göra och roligt eftersom där alltid fanns något att göra :) 
 
Nu har Kire precis lugnat ner sig så nu ska vi nog snart traska upp och sova :)
 
Gonatt!
 

personliga lösningar

När jag korrigerar och utvärderar mina hundar och andra hundar (de få gånger jag får möjlighet till det) använder jag the basic. The basic för mej är att avbryta hunden vid ett oönskat beteende osv. Men det fungerar inte på alla hundar. Man får inte glömma att hunden är en individ precis som människan och en metod fungerar inte på alla hundar. Alla människor lär sig inte läsa på samma sätt eller lika snabbt samma sak är det för hundar med både träning och psykologi. Ibland måste man hitta en personlig lösning på problemet. En lösning som passar just den individen.
 

Snart här

Nu är mina vovvar snart här! Sen vid 1-2 tänkte jag gå ner och hämta Kire och höra om jag ska jobba idag. Just nu känns det som att jag kommer behöva göra det eftersom vädret ser ganska okej ut.
Men det är fortfarande foto, träning och lek på schemat :D
 
Puss&Kram
 
 

Framtidsplaner

Som ni kanske har förstått så vill jag bli hundpsykolog någon gång i framtiden. Jag hade sökt en distanskurs som iofs bara skulle ge mig lite mer kunskap och men samtidigt varit väldigt intressant och rolig att läsa. Jag kommer inte ihåg just nu vad den hette men den va om hundens ursprung, bakgrund och lite beteende.  
Jag fick precis reda på att jag kom in som reserv och jag står på 9de plats på reservlistan. Så chansen är nog ganska liten att jag kommer in. Men jaja bättre lycka nästa gång!

Hundbur

Jag satt och tittade i en hund tidning där hemma häromdagen, jag tror det va hund sport eller något liknande.
En bra hundbur är ett måste för mig om man har bil. Det är inget jag har i nuläget eftersom jag inte har någon bil än. Just nu åker hundarna löst i bilen när jag väl har bil. Jag tycker inte det är så bra med hundar löst i bilen. För det första kan de störa den som kör och för det andra kan de skada sig ganska rejält om man krockar. I en krock hade hundarna flygit fram i framrutan eller kanske tilloch med flygit fram i den som sitter där baks nacke. En hund eller ett föremål som flyger fram så i en krocka väger flera 100 kg och kan orsaka allvarliga skador på sig själv och med passagerare. Mina hundar är väldigt lugna och duktiga i bilen men allt kan ju hända!
 
Hur som helst så hittade jag burar som jag blev lite sugen på. De är tillverkade i pulverlackerat aluminium och har flera hål längst upp på alla fyra sidorna. Detta gör att buren är ganska mörk och skuggad vilket gör att hunden kännder sig trygg. Alla grythundarna trivs bäst och vilar helst i trånga mörka och svala utrymmen och jag tror även att de flesta hundar över lag trivs i skuggade svala utrymmen. Buren är gjord i en tyst konstruktion vilket gör att både hunden och du som förare/passagerare slipper skrammel och störande/stressande ljud.
 
Buren är lätt att flytta och man kan ha den i hemmet, i bilen och med på tävlingar.
Vid en olycka eller en nödsituation finns det en enkel evakueringkonstruktion på baksidan. Man kan helt enkelt ta av hela bakstycket och vika ner det. Detta tyckte jag var ett plus eftersom jag är väldigt nojjig över att hundarna skulle bli fastklämda i bilen. Risken finns ju att man inte kan öppna buren om den är lite tillknycklad efter tillexempel en krock men med denna lösningen är chansen större att man får upp buren.
 
Här är länken men buren!
http://www.hundbur.se/hundbur.asp
Buren frammifrån öppen och stängd.
 

De senaste dagarna

De senaste dagarna har tillbringats i Helsingborg med älskling och bästa kompisarna i världen!
Jag har ridit Gabbis häst. Riktigt trevlig häst! Mycket trevligare än vad jag trodde! Jag fick hoppa honom lite också, riktigt kul! Hej träningsvärken!
Dessie va med mej alla dagar och hon njöt av att få följa med.
I onsdags gick jag Dessie och Gabbi på stan. Dessie följde med in överallt. Hon låg så stilla och fint när jag provade kläder, haha älskade hund! Sen tog vi en fika på Ebbas fik. Dessie fick en skål med vatten och satt sedan snällt vid sidan när vi fikade. På kvällen åkte vi hem till Gabbis pojkvän Kenny. De har enhund där som heter Bullen, schäfer bordercollie blandning, riktigt trevlig. Dessie och Bullen rök ihopa en gång men det va inte så farligt. Det löste vi snabt :) Efter lite film och pizza åkte jag ner till älsklings jobb sen åkte vi hem till honom och kollade skräckfilm. Dessie stormtrivs hemma hos honom. Hon får all uppmärksamhet i världen och det gillar hon!
 
Igår lämnade jag Dessie hos mamma och sen åkte jag och älskling och bowlade med Gabbi och Kenny. Jag e asbra på att bowa ;) Jag kom faktiskt tvåa, Kenny vann.
 
Sen bar det av till Ven igen. Nu vill jag bara jobba så mycket jag kan så att dagarna går snabt. Jag e inte riktigt supertrött på att bo här än men snart blir jag säkert ;)
 

Galen helg väntar!

Nu har jag precis kommit hem från jobb. Jag va inne och pratade med chefen om imorgon, jag ska eventuellt jobba på kvällen och jag ska passa Kire från lördag till söndag :D På detta kommer mina två älskade hundar imorgon eller på söndag! Det kommer bli mycket lek lite träning och lite fotografering. Helt okej!
 
Nu ska jag skriva ihopa lite tidsinställda inlägg som kommer poppa upp här under helgen !
Ha det så bra sålänge!
 
 

Tillbaka igen!

Jag har varit utan internet i flera dagar. Men nu är jag tillbaka!. Jag har massa inlägg på lager och massa roligt att berätta som jag gjort de senaste dagarna när jag varit i Helsingborg en runda. Nu är klockan mycket så det får bli imorgon.
Godnatt!
 

Träningssugen

Jag e så otroligt träningssugen! När det gick så bra sist med slalomen så fick jag en kick. Känns verkligen som att vi väldigt snart är redo att tävla. Problemet är ju att jag inte har tid nu i sommar att värken träna eller tävla. Men så fort vi är tilbaka efter sommarvilan så kör vi så det ryker.
Förhoppningsvis så har Lotta en kurs på gång i slutet av sommaren som jag kan vara med på. Det var väldigt änge sen jag tränade för tränare så det ska bli spännande att se vad hon sejer när vi är igång, om vi gjort några framsteg osv. Jag vet att vi har lärt oss bakombyten sen jag tränade för henne sist men jag tror också att vi har fått en del brister eftersom jag inte har haft någon som kunnat kolla vadvi gör för fel. Balanshuniderna har blivit ett litet problem eftersom Dessie har fått en tendens till att hoppa över hela kontaktfältet, vilket jag aldrig trodde att hon skulle kunna göra. Men det är väl priset man får ta när man vill att det ska gå så fort som möjligt.
 
Hur som helst så längtar jag väldigt mycket och jag tror att Dessie också längtar efter något att göra :)
 

Snart ut på äventyr

Jag och syster har precis varit nere och hyrt en tandemcykel. Vi provade cykla lite och det gick super. Vi har ju gjort det innan båda två. Syster insisterar på att sitta fram, det kan hon väl få lov att göra så kan jag sitta där bak och slappa ;) 
Kameran förljer såklart med så det kommer snart upp nya bilder här :) Jag hoppas på soligt och fint väder så jag kan ta fina bilder. Men det ser ganska lovande ut så vi hoppas på det bästa :)

Ha det bra sålänge!

Morgondagen planerad

Imorgon är både jag och syster lediga så vi ska hitta på lite roliga saker. Vi ska bla gå eller hyra en tandemcykel (eller hur det nu stavas) och ta oss runt ön och fota. Så nya bilder är på ingång! Det ska bli mysigt.
 
Jag har varit ute med Kire en runda och powerwalkat. Han va jätte duktig och gick snällt och fint vid sidan. Känns som att han uppskattar när det går lite fortare så detta kommer hända fler gånger.
Jag kom precis in från en runda på hamnen med syster. Vi har tittat på båtar och tramsat en massa. Kul!
 
Nu blir det filmtajm. Konstigt hur trött man kan bli efter att ha varit hemma hela dagen ;)
 

utfodringsrutiner

Jag har funderat en del på hur ofta man ska ge sin hund mat. Förr jämförde jag mycket med hur de har det i det vilda. Om man tittar på vargarna i det vilda så klarar de av ett antal dagar utan mat. Vargarna är "förfäder" till hundarna så då borde ju hundarna klara samma sak. Jag menar inte att man ska vänta flera dagar med att ge hunden mat men jag gav bara två gånger om dagen innan.Självklart har inte hundar som är framavlade för att vara sällskapshundar samma förutsättningar som vargar. Men jag tycker ändå och jämför ibland med hur de har det i det vilda. Man ska inte ta allt så rakt av men man kan utgå lite från de tankarna.
Dessie var lite konstig i magen och hennes avföring var väldigt hård och ibland väldigt lös. Den hade aldrig den där "vanliga" konsistensen. Jag blev tipsad om att blanda uppblött vetekli i maten och det blev väl bra i början men snart blev det som vanligt igen. Ett tag provade vi att blötlägga hennes mat och då tyckte vi att vi såg skillnad i början men det blev också snart det samma.
 
Men så en dag slog det mej, för jag satt och pratad med mamma om detta, att hundar har väldigt stark magsyra för att kunna bryta ner rått kött och ben osv. och för en tamhund så består bara maten av torrfoder som är väldigt lätt att bryta ner. Tänk er själva hur det måste kännas för hunden när den har så pass stark magsyra som hela tiden vill ha något att bryta ner och så får den inte det. Jag vet själv hur det känns för det måste ju vara ungefär samma sak som att ha magkatarr, eller har jag fel? 
 
Iallafall så när vi hade fått hem Doris och hon skulle ha mat 4 ggr om dagen så provade vi det på Dessie också. Det gav resultat. Efter några dagar blev hennes avföring bättre. Hon fick dessutom bättre aptit. 
 
Jag tror att det finns många teorier om detta och självklart så kan det vara olika från individ till individ. 
 
Hur gör ni och varför? Tacksam för svar!
 

slappedag!

Det har nog aldrig varit så skönt att vara ledig. Jag sov länge, hade dock velat sova längre men morfar väkte mej, gick upp och tog en lång frukost. Sen hjälpe jag morfar lite i trädgården och nu sitter jag bara här och slappar. Det tänker jag göra hela dagen! Men jag tror att jag kommer gå ner på Restaurang Ella och se om de behöver hjälp ikväll eller om jag ska ta Kire. Jag har inte jättestor lust att jobba ikväll men jag måste ju visa framförtterna :) (sejer man så? jaja..)
 
Sapp slapp slapp hela dagen :D
 
 

underbar helg!

Helgen har gått alldeles för fort!
I fredags kväll kom min älskade pojkvän till Ven. Vi lagade god mat som vi åt framför tvn och sen tog vi Kire på en promenad. Vi satte oss vid kyrkan och tittade ut över hamnen. Kire hade lite lättare att sitta stilla denna gången :)
 
I lördags var jag tvungen att rycka in på jobb i några timmar. Det va för en gångs skul mycket att göra men det gick bra. Jag jobbade tillsammans med en ny tjej. Det var hennes första riktiga dag och det gick riktigt bra :)
När jag slutade gick jag och Nesha ( min pojkvän) en runda över ön. Jag tror att vi gick i två timmar, mysigt men jag fick väldigt ont i mina fötter för jag hade fel skor på mej.. När vi kom hem lagade vi en jättegod pasta och kyckling rätt. Efter maten tog vi en runda med Kire igen. Han fick springa av sej på stranden först och hämta pinne i vattnet. Det e så härligt att ha och göra med en så vältränad och lydig hund som Kire:) det är ju lite skillnad mot mina envisa små terriers ;) Sen blev det massa film.
 
idag åkte nesha hem vid 11 sen jobbade jag lite igen. Mindre folk idag. Efter jobb gick jag hem och solade lite och sen har jag bara städat och diskat.
 
Rapport hemifrån. Dessie är hel frisk och glad igen. Mamma har trimmat svans och rygg klar så snart ser hon väl ut som en vanlig hund igen ;)
 
Det var nog all jag hade nu!
 
RSS 2.0