filmer

Här kommer 2 filmer från träningen för 2 veckor sen. Äntligen har jag fixat det :)

Dessie gjorde såhär flera gånger när hon hade fått bollen. Det blev dock inte lika kul när hon la bollen längst in och vägrade hämta den :P


Det här är Dessie när hon gör det vi tycker om bäst! Hon är min stjärna :)



Puss&Kram

2a

Doris var väldigt duktig idag. Hon skötte sig exemplariskt för att vara 5 månader. Dommaren gav Doris bra omdömme bl.a korrekt huvudform, korrekta ben och tassar, fin och smidig gång men lite för smal.
Doris syster kom 3a. Det kommer bilder på både Doris och hennes syster (som jag inte kan komma ihåg vad hon heter) snart.
Till nästa gång ska vi köpa en stor bur och stolar. Det va inte så bekvämt att sitta på golvet hela tiden :P Men doris hade nog inget emot det. Det är mest för att hon ska få lite lugn och ro.

Dessie är mitt i höglöpet och är tydligen förjävlig. Jag har inte henne nu för jag är hos pappa. Mamma berättade att hon är en surkärring, gnällig och mammig. Jag är faktiskt ganska glad att jag inte har henne nu (A)

Puss&Kram

Redo

Nu har vi precis kommit fram till Malmö, hittat sittplats och kollat runder i shopperna. Just nu är mamma och Doris och tränar lite. Det fanns en ring där man kunde få tips och råd. Eftersom det är första gången så är det en bra ide.
Doris är lite förvirrad och ofokuserad och förstår inte varför hon är här, typiskt henne. Vi har träffat uppfödaren och Doris syster. Det ska bli spännande och se vad det blir av denna dagen :)
Hörs snart igen!

Puss&Kram

Debut

I går var det Doris första träningsdag.  Dessie fick följa med så vi stod och tittade på.
Doris skötte sig super. Hon är fortfarande väldigt omogen men hon är ju trots allt bara 5 månader. Hon gör allt för godis och blir frustrerad när hon inte förstår. Inkallningarna sitter som en smäck, även med andra hundar runt om. Kontakten sittande sitter, de har inte börjat träna på kontakt när de går. Ligga har hon lite svårt med.
Dessie och jag stod i kanten och tittade på för det mesta men vi tränade lite också. Det var precis som att Dessie blev lite irriterad för att hon inte fick träna. Hon kände igen Petras röst och blev helt till sig när Petra kom fram för att hälsa.

Jag blev lite sugen på att träna lydnad igen till vintern men jag tror inte att jag ska det. Agility handlar så mycket om att få hunden att fokusera frammåt och klara sig lite mer själv. Lydnaden är mer tålamodskrävande från min sida men handlar ju såklart också mycket om kontakt. Jag menar kanske inte att man inte kan göra båda men om jag har fastnat på agilityn och vill fokusera på den så blir det nog lite jobbigare att bli ännu mer noga med kontakten. Dessie tycker om både och, hon gillar ju att få jobba alltid så för hennes del gör det inget. Det finns ingen mening med att träna något som man inte tycker riktigt så mycket om. Vi kommer lyckas bättre om vi gör något som båda tycker om.

Jag är helt öppen för att prova nya saker. Jag skulle jättegärna prova gryt eller spår. Men allt beror på pengar. Om pengar finns och det blir läge ska jag definitivt prova :) Men just nu fokuserar vi på agility :D



Puss&Kram

Träningsdax

Dagarna rullar på och allt är som vanligt. Imorgon ska jag följa med mamma när hon ska träna Doris hos Petra Staaf. Ska bli kul och se hur det går för de. Blir kul att få träffa Petra igen :) Jag kommer antagligen att ha mer att skriva om imorgon efter kursen :)

Puss&Kram

Länge sen..

Det va ett tag sen jag bloggade sist. Det har inte hänt så mycket i hundväg.
Träningen i torsdags va kanon, dessie va en stjärna. Vi gjorde det vi tycker är kul, banor med mycket hopp och spring. Det har fortfarande inte kommit några filmer på våra träningar och jag ska försöka fixa det för denna gången blev det faktiskt några bra:) men jag måste få tid över till det också. Imorgon är det skola körlektion och sen en massa plugg för att komma ifatt. Jag va hemma ett par dagar pga min hals. Så det finns nog en del jag måste göra.

Dessie löper så det blir ingen mer träning på iallafall 2 veckor.. Tråkigt nu när det väl har lossnat..

Jaha men efter en blandad helg med massor av roligheter och en del tråkiga saker så ska jag återgå till verkligheten och rutinerna i skolan osv.

Puss&Kram

Doris tänder

Jag såg häromdagen att Doris nya hörntänder hade börjat växa ut sidan om mjölktänderna. Jag blev orolig att mjölktänderna inte skulle trilla för de var inte ens lösa. Men jag sa till mamma att vi skulle lugna oss lite för de kanske trillar snart eftersom den nya tanden är bredare än mjölktanden. jag tänkte gå om på smådjursklinken och fråga men det blev inte av. Så ringde jag mamma igår för att fråga hur det såg ut nu. Så sa hon att den ena hade trillat. Antagligen för att mamma har köpt nya ben till hundarna. Som tur va var det den tanden som såg värst ut när jag tittade som hade trillat. Så nu har hon ägare som är gladare och som fortfarande har pengar i plånboken ;) den andra tanden trillar nog snart också men jag ska hålla koll på den :)

Puss&Kram

Negativ

Jag lär vändans negativ i det förta inlägget.. Jag tyckte faktiskt det var roligare än det varit innan på helgerna. Det va nog mest tanken på att jag kunde suttit hemma och ätit frukost vid den tiden :p

Iallafall nu är jag hemma och har precis ätit. Ska plugga lite och sen håller jag minsann kväll :)

Puss&Kram

Djursjukhuset

Ingenting att göra. Har bara gått med lite hästar och borstat lite. Tog tidigt lunch och gick ner och la lite bandage efter det. Sen skulle personalen ta lunch så då fick vi inget att göra så vi gick upp på fika. Ska nog fika en halvtimme till sen ska vi ner och försöka hitta något ner att göra.. Hoppas vi får sluta snart..

Puss&Kram

Tidigt uppe

Har precis vaknat och snart bär det iväg tio djursjukhuset. Jag börjar där 7. Jag hoppas att jag får skuta tidigt så jag kan åka hem och sova lite till och hinna skolarbete och lite teori.
Filmerna jag livade de kommer jag ska bara få tid. Om de inte kommer ikväll kommer de inte förrän på tisdag..

Jaha nu ska jag iväg.
Puss&Kram

Ninna blåser ut ljusen på hennes tårta.

Lund med ninnis

Sitter hos Ninnas mormor på kalas. Ätit god mat, gås och potatis:) blir nog någon tårta snart. Ska försöka åka hem så jag är hemma någorlunda i tid så jag inte är helt slut imorgon. Börjar 7 på djursjukhuset på en söndag, härligt..! Men det blir nog mer okej än förra gången för vi är två från skolan så där är ju nån mer jag känner då så jag slipper vara själv:)

Nej jag ska sluta skriva massa blaha tänkte mest berätta att jag lever osv :)

Puss&Kram

Dagens träning

Idag kändes allt mycket bättre men när jag tittar på filmerna ser jag bara ut som en fjolla som springer runt och viftar på armarna. Haha här är vi negativa. Jag ska försöka berätta vad vi gjorde idag:)

Vi hade en lång bana att träna på som innehöll tunnlar, hopp, slalom, däcket och säcken. Den såg riktigt rolig ut och jag blev riktigt sugen på att köra den. Där var också en övning med två hopp och vippen mellan. Vi använde inte hoppen utan koncentrerade oss mest på vippen. Hon har skaffat sig en dålig vana att hoppa av vippen på sidan när den börjar gå ner. Den försöker vi öva bort såklart.
En övning gick ut på att göra framförbyten plus en tunnel. Den gick väl bättre än förra gången iallafall men hon sökte inte tunnlen som hon brukar utan vände och sprang ut igen. Men jag tror mycket att det berodde på att hon var väldigt trött i huvudet för plus dessa övningarna så var doris med och satt och skällde och där va en borderterrier till som också skällde mycket och var på vift ett antal gånger och störde. Jag kan ju säg att det ekipaget med den borderterriern var inte mitt favorit ekipage för dagen..

Vi provade med att få igång dessie på en leksak istället och det gick super, men hon drog alldeles för mycket på slalomen och hoppade över pinnar. Så på slalomen får jag ibland gå över till godis eller koppelslalom igen.
Men vi klarade allt idag vilket jag är väldigt nöjd med. Vi satte banan, slalomen både i och utanför banan, vippen och några framförbyten.

Jag är ganska irriterad på de som inte har respekt för andra på träningen och lämnar plats när man vet att ens hund springer iväg ofta. Det finns hundar som reagerar ganska starkt på att andra hundar springer fram. Dessa personerna har dessutom sagt detta högt och tränaren pratade om detta i början och bad de att samarbeta lite. Alltså när den ena släpper håller den andra osv. Jag tycker att man borde visa lite mer respekt för det..

Doris skötte sig bra för att vara första gången:) mamma kunde träna stanna sitt och sånt samtidigt som jag och de andra tränade vilket jag tycker är väldigt imponerande:) skällandet är en övningssak men om man inte vill ha en skällande hund sen får man ta tag i detta nu!

Jag ska titta igenom filmerna imorgon igen och se om det är något man vågar visa;)

Puss&Kram

Mycket på en dag

Dagen har spenderats på hästkrematoriet, ponnysm och djursjukhuset. Morgonen var väldigt givande. Hästkrematoriet var inte alls som jag hade väntat mig. Det va faktiskt hur konstigt det än låter lite mysigt. Där va ett kontor och ett rum med askan i olika urnor som skulle hämtad av ägare. Sen va det en hall typ eller stort rum kanske man kan säga, med en stor ungn, en stor kyl med plats för 9 hästar tror jag det var och en avspärrad hall där själva avlivningen sker. Jag trodde det skulle vara jobbigare att vara där men det var rätt okej. Sålänge man inte får höra hela historien Om hur ledsen ägaren va eller vad det var för häst osv. Han berättade om en gammal familjehäst som skulle bort och barnen i familjen hade ritat teckningar och sånt. Man får en klump i halsen.. Där var rent och fint och luktade inte mer än om man skulle elda i spisen. Jag tyckte att det va ett bra studiebesök och jag fick ut mycket av det tyckte jag :)

Sen tittade vi lite på ponnysm det va sådär kul. En del är duktiga men en del rider inte speciellt bra. Det är mest slit och drag i hästens mun.

På djursjukhuset hände det inte så mycket. Tog lite blodprov gick med lite hästar osv.

Sen va det hem äta och åka till agilitykursen.

Puss&Kram

bild-time

här kommer lite bilder från när jag var ute med hundarna igår :)







 



 



Puss&Kram

Simmat

Idag har jag varit iväg hela dagen. Först var det en clinic på skolan som va sådär lagom intressant. Den handlade om hur viktigt det är med en bra början när man rider in unghästar.

Sen åkte jag och Ninna och simmade. Jag tycker det är skönt att röra på sig sådär lagom mycket. Det är lagom ansträngande och avslappnande på samma gång. Sen åkte vi ner på stan och åt en baguette.

Jag har precis trimmat Doris en sista gång. Nu ska jag fixa med lite bilder som jag tog igår när vovvarna lekte.

Puss&Kram

Musik, god mat och träta hundar

Nu sitter jag i köket och tittar på när mamma och bror bakar och lyssnar på Lena Philipsson. Haha ibland får man var lite udda och töntig. Hundarna ligger på köksgolvet och tittar på oss som att vi är idioter. Haha deras blickar är alltid lika passande.

Ikväll väntas pepparbiff med klyftpotatis och bearnesås, film, godis och muffins, riktigt lördagsmys med andra ord. Najsnajs! Hundarna ska få en lång avslappnad runda utan krav för de är fortfarande helt slut i huvudet efter träningen i morse.

Puss&Kram

Tränat

Har precis varit och tränat agility med mamma dessie och Doris. Doris tränade på tunnel och provade på slalom. Jag och dessie tränade framförbyte och råkade prova på ett blindbyte också. Det va inte meningen men det va lite lättare för jag behövde inte tänka på min placering lika mycket som i framförbyte. Det kan ju bas så också att blindbyte är lättare att lära sig. Jag vet ju inte heller om jag gjorde det helt rätt. Nog om det. Framförbytena sitter bättre och slalomen är vi snabbare på. A:et tycker vi är väldigt roligt. Ibland lite för roligt så roligt att dessie hoppar över kontaktfältet. Det gillas inte!

Nu är vi på bussen på väg hem med ett stycke trötta hundar. Tog lite bilder när vi satt och väntade på mamma utanför maxi. Men bilderna blir som de blir med en iphone :p

Puss&Kram

Klänning

Jag provade en del klänningar idag och hittade den sorten jag vill ha tillslut. Det va ju meningen att jag skulle ut och titta efter olika klänningstyper. Mammas kompis ska ju kanske sy en klänning till mig så därför behövde jag veta vad för typ av klänning jag vill ha. Jag hittade en jätte fin klänning med tubtopp och lite vid där nere. Haha bra förklarat men jaja ni går se sen när det närmar sig och jag vet hur det blir.

Imorgonbitti ska jag, mamma och hundarna åka ut till råådalens brukshundsklubb och träna dessie och börja med doris också. Det ska bli kul och se hur det går för Doris och se om hon tycker det är kul. Jag och dessie ska öva lite på framförbytena. Jag är en sån människa som behöver tänka på en uppgift ett tag och lixom bearbeta den i huvudet så har jag lättare att utföra den sen. Så jag hoppas att det lossnar lite imorgon iallafall. Jag ska be mamma ta lite kort och kanske eventuellt filma lite också. Idet fram emot det förutom att jag måste gå upp typ 7 på morgonen. Men det är så det blir ibland :)

Puss&Kram

Glömde

Jag glömde skriva att det är mest på slalomen som hon tappar engagemanget. Så det är slalomen och framförbytena vi behöver öva mest på.

Nu är jag på väg ner till stan och ska prova klänningar med minns. Mest för att se vad det är för klänning jag vill ha på balen. Mammas kompis Louise ska nog sy den till mig :)

Puss&Kram

Första träningen

Första träningen får betyg: sådär. Jag har en del att jobba på själv.
Vi övade på framförnyten och på en bana. Framförbyten går inte så bra. Jag tar ner armen och är allmänt förvirrad och osäker på vart jag själv ska ta vägen. Dessie kan och förstår vad min arm betyder men jag fattar inte att hon fattar så jag är inte tydlig nog och tar ner armen hela tiden istället. Hon kan men inte jag. Banan satt fint men min tränare Lotta sa att jag skulle göra ett framförbyte istället för ett bakombyte som jag själv vill göra. Det hängde upp sig totalt och jag klarade helt enkelt inte av att göra bytet på det viset. Jag blev frustrerad för om det inte sitter perfekt skiter jag i det, jag ger upp helt enkelt. Då ger dessie också upp och det är jobbigt att ta sig ur..
Vi har ett problem till och det är att dessie tappar engagemanget helt. Hon kan det men hon är inte så taggad som hon behöver vara. Vi ska prova lite olika metoder med godis och leksaker för att hitta det som får igång henne bäst.
Även om det inte går så bra hela tiden så är det väldigt kul. Jag ska da med mamma och Doris ut på klubben i helgen så ska jag slipa lite mer på min armtecknik. Lotta sa också att vi kan börja med Doris redan nu. Man får inte börja hoppa med de förrän de är runt ett år gammla men man kan börja träna grunderna som tunnel och slalom tex. Jag hoppas att mamma också kommer fastna för agility men om hon inte gör det kommer jag träna Doris i det istället :)

Om mamma har bil nästa gång ska jag ta med henne och Doris så Doris får vänja sig vid klimatet, stämningen och de andra hundarna.

Hur som helst är jag nöjd med träningen. Det va ju trots allt väldigt länge sen vi tränade sist. Denna gången ska jag försöka hålla i träningen lite bättre jag jobbade ju faktiskt hela sommaren så det va ju lite svårt att hålla igång det..

Puss&Kram

Hektisk dag

Jag har precis vaknat efter en lång natt full med konstiga drömmar. Jag ska försöka få i mig frukost sen ska jag ta en snabb dusch. Jag ska faktiskt gå ner till stan och fixa mitt studiebidrag på banken och sen ska jag gå hela vägen hem till pappa äta lunch packa mina saker, ta med några av de gå hem till mamma, hämta dessie ta bussen ut till ödåkra, möta pappa och åka ut till Ekeby och få på kurs med dessie i två timmar. Så ja jag kommer ha ganska fullt upp. Jag hoppas inte det går ut över dessie ikväll..

Puss&Kram

Ensamt

Sally har åkt hem och doris och dessie har åkt hem till mamma. Det blir genast tystare och tråkigare hemma och jag tappar all motivation till någonting. Jag känner mig trött och elendig bara. Som tur är träffar jag de imorgon igen och då är det dax!! :D

Jag kollade igenom bilderna och det fans inte så många bra bilder som jag trodde det skulle göra. Här är några.

Lukas och Doris tränar kontakt




Doris har spel..


Doris, Dessie & Sally

 

Också lite bilder från igår
 

 

Puss&Kram

3 hundar

Jag, pappa, Lukas och hundarna skulle ut och träna lydnad på gården. Pappa fotade. Doris har lärt sig jätte fort och dessie är fortfarande lika glad för att träna.
Efter några minuter kom Sally utspringande och så va leken igång. Herregud va mina 2 kan skälla! Jag kan ju säga att det va tur att det är mitt på dagen så att grannarna inte sov. Sallys ägare skulle till läkaren så kg erbjöd mig att passa henne, så nu är det fullt hus. Bara det att jag skulle tvätta alla tre hundarnas tassar va ett projekt för sig. Men jag är helt övertygad av att jag skulle klara av minst 2 hundar till ;)
Sally är så himmla härlig att ha och göra med också. Hon är lätt att säga till. Det är lite jobbigt att hon är lite för känslig för tillsägelser. Så fort man säger till henne slänger hon sig runt på rygg. Men det är ju bara ens sak jag måste tänka på och det är ganska logiskt att alla hundar inte reagerar likadant. De är ju olika individer precis som vi är. De ska ta valpar på Sally tror jag och det hade ju inte varit fel att ha en sån sötnos hemma. Hon är en långhårig Jack russel med uppåtstående öron och är väldigt lång i kroppen. Vi får väl se ;)

Jag har fler bilder på hundarna som kommer så småningom. Pappa fotade ju idag så bättre kommer :)

Puss&Kram

Trötta

Haha såg sen att Doris såg lika dan ut på bilden som innan jag trimmade henne :p
Efter att jag och hundarna hade varit ute med syster och gått och fotat sitter vi halv vakna och tittar på tv. Eller jag är nog den enda som är vaken nu.

Jag längtar jätte mycket till träningen på torsdag, det ska bli riktigt kul att se hur mycket dessie kommer ihåg och såklart att få komma igång igen. Har lite ångest för att vi inte har tränat så mycket i som armen det ska nog gå bra. Jag håller fortfarande tummarna för att hon inte ska löpa mitt i men det kommer antagligen hända..

Puss&Kram

Trimmat Doris

Doris är nytrimmad och fin och dessies klor är klippta. Det tog lite mer än en och en halv timme att trimma hela Doris. Jag är ganska nöjd men där är nog några strå kvar som jag har missat som man kan pilla bort sen. Nästan allt det svarta är borta förutom öron och ansikte.
Nu ska jag snart ut och fota Med syster och kanske hundarna. Sen ska jag nog hålla kväll.

Puss&Kram

RSS 2.0