Naturbegåvning

Lukas och jag va ute och tränade hundarna innan idag. Doris kan typ bara sitt stanna hit och ligg så när det gäller kontakten så får vi börja om från början. Lukas tränade henne och som jag har vetat innan så är han en riktig naturbegåvning! Han visade för Doris att när hon tittade på hans ansikte trillade det ner en köttbulle ;) sen visade han henne hur hon skulle sitta vid hans vänstra sid med ögonkontakt. Det va lite svårare att förstå. Det krävs lite mer övning men det kommer snart från både mamma och Lukas :)

Dessie va jätte rolig att jobba med. Hon va med nästan hela tiden även när Doris va på vift och sprang brevid oss. Dessies kontakt är mycket bättre än den varit på ett tag och hon blir otålig när jag stod och förklara för Lukas hur han skulle göra. Hon gnäller så fort hon inte har en uppgift och det är super. Hon är glad och då blir jag glad och då går allt bättre. Jag tror definitivt att det blir en lydnadsträning hos Petra Staaf i vinter.

Puss@Kram

Monstret Doris

Nu har jag precis gjort lite teori och vridit min hjärna ut och in av alla uträkningar med reaktionssträcka osv. Nu ska jag fixa lite med mitt studiebidrag, diska och sen ska hundarna ut:)
Doris fick tag i Ninnas hörlurar och slaktade de totalt. De gick bokstavligen i tusen bitar. Haha men lite kul va det faktiskt.. ;)

Puss&Kram

Inser att min säng är för liten..

Jag och hundarna ligger och drar oss i sängen. Vi va uppe halv sju i morse och gick och Doris åt frukost. Nu ligger bi här i min lilla säng ( som tycks ha blivit ännu mindre med två hundar i den) och överväger att gå upp. Ingen av de två små verkar tycka att det är en bra ide. Om en timme ungefär kommer Ninna och hälsar på så vi måste ta oss upp härifrån nu.

Puss&Kram

Hundarna

Det blev lite ändrade planer. Hundarna skulle kommit igår men de kommer ikväll istället! :) har precis röjt undan allt från golv och bord i Doris höjd. Hon äter ju allt. Som tur e får hon inte upp skåpen här för de är så tunga, så det finns ingen större risk att hon äter för mycket igen.

Puss&Kram

Sjuk?

Vaknade halv 12 idag och kände mig jätte hängig. Tog ett långt bad och sen hamnade jag i soffan och sen dess har har inte rest mig. Jag håller nog på att få feber så jag ska ta fet lugnt idag. Gå en lång runda ikväll så kanske jag piggnar till.
Imorgon kommer hundarna hit. Mysigt!
I veckan ska det hinnas med en del. Jag ska köra en gång på lantz och köra massa hemma, plugga teori, gå på väla och på torsdag ska jag och dessie på agilitykurs :) jag hoppas att jag kommer ha vilat upp mig när skolan börjar igen också.

Puss&Kram

Höganäsmarknad

Jag har precis gått en sista tur på marknaden. Det är Jätte kallt ute och jag är mera trött. Hittade en del saker men det roligaste va att pruta till min syster när hon ville ha tröjor. Det är skitkul när man lyckas och de som säljer inser att jag inte kommer köpa om de inte sänker priserna:) det blev två tröjor till henne, den ena fick vi 70 kr billigare och den andra 100 kr billigare. Haha jag e super bra på att pruta!!
Jag köpte ett mobilskal och en skyddsfilm till mobilen och en skyllt som jag ska sätta på mammas dörr. Jag hittade ingen till pappas grind till trädgården så det får jag ta en annan gång. Ny ska vi äta kvällsmat hos
Farmor och farfar sen åker vi nog hem..

Puss&Kram

Fredag

Har inte så mycket att skriva om idag. Skolan var som vanligt sen va det hem och packa och åka till pappa.

Kom förresten på att jag är väldigt bra på att göra fiskbensflätor!

Puss&Kram

Barnspärr

Idag när mamma kom hem hade Doris ätit ca 5 dl valpfoder och blivit lika stor och rund om magen idag igen. Eftersom hon går i skåpen på det viset när vi inte är hemma har vi bestämt att vi ska köpa barnspärrar. Typiskt att vi fick en sån valp när vi har haft Dessie som nästan aldrig gjorde några hyss. Haha!

Idag på djursjukhuset va vi på en föreläsning om avlivning, hur de går till och hur man ska vara mot varandra eller kunder i de lägena. Jag har aldrig förstått hur han som har hand om det på djursjukhuset ( och äger ler atleter i Skåne) klarar av det. Men när han berättade varför förstod jag. Han vill ge hästarna ett värdigt slut och göra det så bra som möjligt. Han sa massa andra smarta saker om detta som jag inte riktigt kommer ihåg nu. Men allt han sa va logiska saker som man själv inte ägnar så många tankar åt. Han berättade också hur man ser att det är dax för en gammal häst att få åka till de evigt gröna ängarna. Det var iallafall en föreläsning som lämnade spår och tankar..

Imorgon är det fredag sen är det lov!!!

Puss&Kram

Nöjd

Jag har nästan gjort klart mitt religionarbete och varit ute och gått i en timme. Jag känner mig väldigt flitig.

Jag och hundarna var på mammas jobb och hälsade på. Vi kom när dom åt och såklart ville hundarna också ha. De fick leversnittar, som en av mammas jobbekompisar hade laddat upp med när hon hörde att vi skulle komma, köttfärs och lite bröd. När jag och hundarna skulle gå hem hade Doris mage svullnat upp och var ganska hård. Jag lät henne gå länge och lukta på väg hem så att hon skulle bajsa men det gjorde hon aldrig. När vi kom upp la hon av världens rap som luktade jag vet inte vad och sen bajsade hon på golvet. Efter det tyckte jag att hennes mage såg bättre ut. Men när jag skulle ut med de igen såg hon ut som ett vildsvin! Jätte tjock va hon det såg ut som att hon hade en fotboll i
Magen. När mamma kom hem gick vi ut och lekte lite med de och Doris sprang runder och va hur glad som helst fast hon orkade inte riktigt lika mycket. Hon drack jätte
Mycket när hon kom upp och nu ser det en aning bättre ut. Jag tror det har löst sig imorgon. Det viktiga är att hon iallfall inte har förstoppning och att hon är pigg och glad som vanligt.

Imorgon ska jag vara på djursjukhuset hela dagen. Jag hoppas att det bli lite mer att göra än det brukar.

Puss&Kram

Biblioteket

Idag va jag med mamma och Lukas på biblioteket. Jag skulle från början leta efter en bok om kissing spines till mitt skolarbete men det slutAde med att det inte fanns någon bok om det så jag ställde mig och läste hundböcker istället. Jag läste om hur hundar blir i "tonåren". Jag har inte satt mig in i detta speciellt mycket innan. Det va väldigt roligt och jag blev lättad när jag läste om att de gärna testar rangen, speciellt när maten kommer fram och när man är ute och går. Jag tror definitivt att det är såhär i kombination med att hon ska löpa och att Dessie tar mammarollen lite över Doris.

Jag blir mer motiverad att lösa det nu när jag är mer säker på varför det är såhär. Jag blir väldigt taggad och är väldigt övertygad om att det ska bli bra igen!

Dessie ville förresten "döda" en bordercollie idag men den ville döda henne också så jag kan väl kanske inte klandra henne ;)

Puss&Kram

Blir besviken

Jag och mamma va precis ute med hundarna. Jag gick Med Dessie och hon gick med Doris. Efter ett tag mötte vi en stor rottweiler. Det va en kvinna med barnvagn som gick med den. Både jag och mamma har mött den innan och vi vet att kvinnan har haft lite problem med den hunden. En
Bit innan försökte Dessie lägga sig precis om hon brukar. Jag satte henne upp och sen gick vi vidare. Hon drog väldigt mycket och när vi va nästan bredvid dom skulle jag dra bak Dessie och då sträcktes kopplet. I samma ögonblick hoppade hon mot hunden och skällde och morrade aggressivt.. Rottweilern skällde och hoppade och Doris som redan va förbi gick också igång. Jag tog tag i dessie och la henne på marken i undergivet läge.

Sånt här knäcker mig totalt. Dessie har alltid varit lite känslig för andra hundar som har varit lite aggressiva eller lite för dominanta men hon reagerar sällan såhär starkt. Jag har olika teorier på
Varför jag tror att hon gör så. Hon ska snart löpa och på det så har hon lilla Doris att skydda. Men oavsett vilket så ska hon inte bete sig på det sättet. Jag får helt enkelt vara mer konsekvent och strama åt gränserna när hon är så här.
Det är absolut inte okej och det är definitivt något jag kommer träna på när vi är ute!

Äntligen gick det bra!

I förmiddags trimmade jag Doris. Med tanke på att det var andra gången tyckte jag att det funkade bra. Hon har jätte mycket svart päls på sidorna som jag vill ha bort så jag plockade på ena sidan. Vi tröttnade efter en sida så jag får ta andra sidan och låren imorgon.

Sen var det dax för klorna. Jag va ganska orolig för hur det skulle gå. Mamma Fick hålla dessie och jag klippte. I början kämpade hon ganska rejält men eftersom vi var noga med att släppa efter så fort hon slutade kämpa emot, lärde hon sig ganska fort att det va mycket mer behagligt om hon bara stod stilla. En enorm tyngd lyftes från mina axlar. Det va så otroligt skönt att det fungerade. Jag behöver heller Inte ta så mycket varje gång. Det räcker att jag tar lite i taget det är viktigare att det går bra varje gång. Om klorna skulle bli för långa kan jag gå till "hund&katt" igen så hjälper de mig. Jag har Lixom inte så stor press på mig längre vilket är helt underbart!
Kloklippningen med Doris går änsålänge bra. Jag hoppas att det fortsätter så också.

Puss&Kram


Älskade vovvar!

Hundarna är verkligen ljuset i mitt liv! Vad jag än är på för humör blir jag glad när jag är med dom. Antingen måste jag bli på bättre humör eller så bara blir jag det. Jag vill också kunna vara så glad som dom hela tiden. Det hade ju varit så skönt och slippa tänka på problem och motgångar. Jag beundrar mina hundar!
Imorgon ska jag träna Dessie lite tänkte jag. Mest på att få fint ute utan koppel.

Har precis varit ute med Dessie och Doris och mammas kompis hund Hilda. Ni ska jag titta på tv.

Puss&Kram

Dålig dag!

Ja min dag har varit ganska blandad.

Imorse hade jag en körlektion. Det gick ganska bra. Det blev en liten insident i början men sen gick allt super. Men den där lilla insidenten följde efter mig hela dagen dock..

Skolan gick bra. Efter skolan skulle jag gå och hämta ut medicin på apoteket som en läkare skulle ha skrivit ut igår. Men det hade han inte. Sur blev jag! När jag kom hem provade jag fixa appar till min telefon igen. Det gick inte och min värld rasade :P Jag gick in på min internetbank och kollade och instalerade Verified by visa och världen blev gensat ljusare igen :D Nu kan jag lyssna på spotyfi och ladda ner appar!!! Tjohoooo! :D

Imorgon ska jag träffa min älskade hund igen. Åh jag saknar henne. Nu ska jag nog ut och gå en runda och skaka av mina aggresioner ;)



Puss&Kram
RSS 2.0