Promenad på stan

Idag var jag och hundarna med syster nere på stan. Syster skulle hämta sin mobil som hade varit på lagning så vi fick följa med in. Hundarna skötte sej exemplariskt. Jag blev väldigt imponerad av Doris som la sig ner på golvet efter typ 5 minuter och bara gillade läget. Häftig hund det där, hon anpassar sig väldigt fort och ser alltid cool lugn ut. Den enda gången hon hetsade upp sig något var när vi gick på kullagatan och det kom väldigt mycket folk bakifrån och framifrån. Dessie är ju också väldigt avslappnad men hon står hellre upp. Däremot är hon alltid väldigt lugn och behaglig att gå med på ställen med mycket folk. Det är där hon imponerar :)

Bild på Doris på golvet i teliabutilen :)

Äntligen!

Min kamera kom tillbaka idag! Den hade legat i kameraväskan inne på mitt rum med stängd dörr så den hade klarat sig. Jag tog genast några bilder på hundarna men jag kom snabbt på att jag inte har någon dator att lägga upp bilderna på. Jag och mamma ska leta efter en bra dator till mig så fort som möjligt. Jag kommer kanske lägga upp bilderna i helgen när jag kommer till pappa. Jag ska också, som sagt, ta bilder på köket och mitt rum när allt e klart.

Det står stilla

Just nu är det mest massa små saker som fixas i lägenheten, mest i köket. Det känns lite som att man bor på en arbetsplats.. Men det blir snart klart :)

Det blir inte så mycket tränat med hundarna heller för skolan och lägenheten tar upp en massa tid. Men nästa vecka e jag ledig måndag och tisdag så man kanske ska ta sej ut till klubben och träna eller bara träna lite hemma i trädgården. Problemet brukar vara att jag har Doris samtidigt som dessie. Det passar inte riktigt damerna när de ska behöva vara ifrån varandra, eller kanske mest att den ena ska få ha kul och inte den andra. Så jag brukar låta bli att träna dessie då. Mest för att jag tappar tålamodet. Antagligen är det bra för de att öva på att titta på när den andra tränar.. Kanske bra för mej åsså att öva upp mitt tålamod ;)

Imorgon ska jag försöka skriva klart en historia uppgift vilket gör att jag avslutar historiakursen också. Då har jag bara engelska, biologi och idrott kvar. Najs! Det betyder en massa ledigt! Studenten närmar sig! :D

Kameralös

Efter branden blev alla våra saker tagna till sanering. All elektronik är farlig att ha hemma eftersom det kan finnas aska i de och det kan leda till en annan brand. Jag kommer varken få tillbaka min dator eller min kamera. Datorn känner jag inte så stor saknad av men kameran är värre. Jag hoppas att jag får ut pengar av försäkringskassan så jag kan köpa en ny ganska snart. Det är ju nu på våren som man vill kunna fota en massa. Så nu förstår ni varför det inte kommer ut så mycket nya fina bilder här på bloggen.

Jag kom precis på att det kanske hade varit bra att kunna köpa en ny dator också så jag kan lägga in bilderna där och så jag kan skriva klart mina skoluppgiftet :)

Men allt löser sig nog snart! Nu har vi iallafall flyttat tillbaka in i lägenheten och allt är nytt och fint. Jag ska försöka ta någon bild med mobilen och visa hur allt blev när vi satt ihopa alla lådor och skåp osv.

Köket

Som jag skrev för ett tag sen så brann det hemma i vårt kök och mamma har bott i en tillfällig lägenhet nere i stan. Nu är det inte lång kvar på renoveringen. Vi håller på att kakla det sista i köket nu och vi kommer antagligen flytta tillbaka till helgen eller i början av nästa vecka!

Det kommer bli riktigt skönt för hundarna. De har fått alldeles för lite motion nu när vi bott i stan. Nu när vi flyttar tillbaka kommer finns det större möjlighet att gå långa runder.

Jag längtar tills vi flyttar tillbaka! :)
Såhär såg köket ut i början av veckan.

Ullared

Jag va uppe i Ullared och handlade på gekås för ett tag sen. Jag köpte en hundmatburk och en hundgodisburk. Jag kom på att det faktiskt finns väldigt många sånna burkar som ser riktigt bra ut och som kan passa riktigt bra som inredningsdetalj. Burkarna finns för billig peng lite överallt. Jag köpte nog dessa två burkar på gekås för ca 100 lappen.

Joggingrunda

Jag har en skoluppgift att skriva en träningsdagbok. Detta betyder att man måste ut och röra på sig lite mer, det kanske man borde ändå men jag blir lite mer motiverad nu. Hur som helst så har hundarna också blivit lite rundare och otränade nu när mamma inte har lika mycket tid för de eftersom hon håller på med lägenheten (som snart är klar). Jag bor hos pappa och har mycket att plugga på nu såhär i slutet av terminen så jag kan inte ha de så mycket. När jag väl har vovvarna försöker jag motionera de. Ett väldigt uppskattat alternativ både av mig och hundarna är att ta en joggingrunda. Jag brukar ja hundarna fastknutna runt midjan på varsin sida. De anpassar sig väldigt snabbt och springer snällt brevid. Samtidigt som de får bra motion tar jag i lite extra och orkar springa längre eftersom de orkar hur länge som helst :)

Det roliga när vi är ute är att väldigt många vänder sig om och tittar lite extra. Då känner jag mig ganska duktig :D och framförallt stolt över mig själv och mina vovvar som springer så fint brevid mig. Jag har sett fler som är ute och springer med sina hundar och jag har alltid tyckt att sammspelet mellan hund och ägare ser väldigt maffigt ut.

Att bara låta hunden luffsa på utan att den ska lukta överallt är både motion och ansträngande för hjärnan. När man låter hunden lukta för mycket blir den lätt stressad och hela promenaden blir då egentligen inte lika behaglig för hunden som många kanske tror. När man bara springer fram får hunden istället utlopp för sin energi, den koncentrerar sig på att springa brevid ägaren utan att dra och hålla samma takt.

Dessie reagerar väldigt bra på detta då hon inte ens lägger sig ner på marken när vi träffar andra hundar. Hon fokuserar istället bara rakt fram.
Det är ju dessutom väldigt naturligt för hunden att springa långa sträckor. Detta gör de i det vilda när de jagar osv. Jag tror man måste vara noga med att ge hunden lite av de ursprungliga utmaningarna för att den ska må bra. Låta hunden vara hund helt enkelt!

quickfinder

Quickfinder är definitivt något jag ska införskaffa när pengar finns till (vilket det inte gör nu några veckor innan studenten).

Quickfinder är ett snabbt och enkelt sätt att klippa klorna på vovven med. Den har en sorts sensor som känner av när man är för nära pulpan. Den har tre lampor, en grön, en gul och en röd. Den gröna betyder att det är okej att klippa, den gula betyder att man är nära pulpan och den röda lyser när det inte är säkert att klippa.

Detta gör det inte bara lättare att klippa utan hjälper en själv att slappna av. Många ägare som ska klippa klorna på sina hundar, inklusive jag, kan bli liten spänd. Det leder till att hunden tycker det är en obehaglig situation och det hela kan bli en kamp. Man vet ju aldrig 100% säkert att man inte klipper i pulpan eller att hunden kommer sitta stilla när man klipper av. Jag har nämligen varit med om att Dessie har ryckt precis när jag klippt av och jag har då råkat klippa i pulpan. Med en quickfinder kan man snabbt hitta en säker marginal till pulpan och snabbt klippa av. Det blir smidigare och tryggare för både hund och ägare.

Jag hittade tipset om quickfindern på arkenzoo.se





RSS 2.0