Hejhopp

Dagen har varit lång med mycket bilkörning, hästar och hundar.
Jobbet imorse gick kanon. Mobbningen gick snabbt och lätt och jag hade underbart sällskap av tre härliga hundar.
Efter jobb körde jag hem till hundarna. Mamma har gjort illa foten så hon kan inte gå ut med de på några dagar nu. Hundarna fick följa med till stallet och springa där. Det tyckte de va superskönt att få springa och sträcka ut benen.
Ridningen gick sådär idag. Shiny testar mej och ser om jag menar allvar med det jag vill att han gör. Han stretar emot, sticker iväg och sparkar. Men det går förhoppningsvis över snart. Jag tänker inte ge mej iaf! :)

Hans i krubban

Lång dag med mycket hästar

Dagen har känts extremt lång! Imorse körde jag till gården igen och fodrade, släppte ut, mockade osv. Det e faktiskt väldigt skönt att gå runder där och pyssla. Jag va dessutom på väldigt gott humör eftersom det e fredag. Några höstar fick komma in igen när jag va färdigmockad och sen körde jag hem för att ta helg.
Jag sov i två timmar sen bar det av till nästa stall. Jag fick då börja med att ta in alla hästar. Sen mockade jag och fixade där också. Det e väääldigt stor skillnad på att fixa till 20 hästar och fixa till en, det tar ingen tid och är lätt som en pannkaka ;)
Shiny borstades och jag borstade lite på gabbis söta häst åsså för Gabbi hade inte stallet idag.
Shiny och jag kom inte helt överrens idag. Han har stått två dagar och va riktigt pigg. Han protesterade nästan varje gång jag bad honom om något och så sparkade han bakut när det blev jobbigt och han inte fick springa iväg. Lite kul, lite mer irriterande! Men han va fin ändå. Jag blir på väldigt bra humör när jag sitter på hästryggen, det e värsta terapin ;)

Nu ska jag snart sova och jag tänker sova länge imorgon! (Kommer antagligen inte kunna det bara för det..)

En bild på katten Hans som satt och tittade på mej när jag mockade. Han följde efter mej när jag mockade alla boxar i det ena stallet :)

Godmorgon världen

Jobbig morgon.. Ville inte gå upp. Men snart mot jobb och tjäna pengar, så mungipor upp!

I eftermiddag kommer hundarna hit! Mysigt :)

Jobbig dag

Idag har inte varit den bästa dagen i mitt liv. Jag har känt mej nere av olika anledningar och nånting har hela tiden känts fel. Jobbet gick bra 15 hästar ut 12 boxar mockade strödda och vattnade. Tåget hem städade lite sen sov jag en timme.
När jag skulle köra ut till stallet sen va det väldigt dimmigt, jag såg Max 15 meter framför mej.. Läskigt!

Ridningen gick bra. Jag och Shiny börjar verkligen hitta varandra nu. Riktigt kul!

Nu har jag huvudvärk och ska sova. Gonatt

Mocka, djursjukhuset, stranden

Imorse nickade jag och fixade på jobb som vanligt. Jag och Sara filmade och fotade en liten hingst som ska säljas. Han va inte så glad för att springa och bli fin på bilderna, han ville mest stå stilla och lukta. Jag och Sara fick springa som galningar för att få igång honom! :)
Sen lastade vi en 7 årig valack som skulle till djursjukhuset för att besiktigas. Han va inte helt lätt att lasta men tillslut gick det, han klev lugnt och fint in i transporten. Efter nån timme på djursjukhuset och lunch på pastamannen åkte jag hem till mej och Sara tillbaka till gården med en häst som gått igenom besiktningen! :)

När jag kom hem åkte jag med min bror, mamma och hundarna till stranden. Det va väldigt kallt så vi stannade inte så länge, men några bilder blev det. De blir så glada av att springa lösa och busa :)

Mysigt värre

Igår va jag och pappa ute med dessie i pålsjöskog. Det va jätte mysigt. Det va länge sen jag såg dessie så lycklig. Hon sprang runt lös i skogen. Hon tog långa rundor ut bland träd och löv. Jag blir så glad när hon är glad. Jag kan inte sluta le lixom. Hon älskade löven. När hon hade kissat och skulle sprätta va det precis som att hon sprätte lite extra bara för att löven yrde så. Underbara hund!

Vi träffade en väääldigt söt norfolkterrier. Han va ett år och hade nog aldrig varit utan koppel innan. Jag släppte dessie först sen släppte de honom. Dessie sprang runt som en dåre och noffen stod först bara stilla precis som att va?! Ska jag springa?! Själv?! Men sen hängde han på. Han hade mycket kortare ben än dessie så han hann inte riktigt med i de djupa täcket av löv. Det såg jätte roligt ut. När vi gick vidare sen kunde jag Inge sluta seja hur söt han va. Han va sååå söt, som en levande nalle Björn. Jag ska se om jag kan fixa en bild på honom sen för jag hade kameran med mej och hann nog klippa någon bild. Helt klart en hundras jag ska ha i framtiden!

Idag har jag ridit tillsammans med Gabbi för shinys ägare. Riktigt givande och kul! Min syster va med och klippte några foton. Blev inte jätte många för ljuset va inte det bästa.
Jag har en hel del saker att träna på nu efter träningen. Det känns bra, nu har jag lite mer motivation och idéer till min ridning!

Hmm vad har hänt..

Allt rullar på som vanligt. Jobb och sen hem till hundarna.
Efter jobb idag gick jag och hundarna en underbar runda och de skötte sej som små stjärnor. Inte ett ljud när det gick förbi hundar. Jag vet inte om jag sagt nått men vi har under en längre tid haft problem med att de gaddar ihopa sig och försöker ge sej på andra hundar. Nu har de lugnat ner sej. Jag tror att det har varit Doris som har dragit igång det och sen har dessie hängt på lixom. Men som sagt det har blivit väldigt mycket bättre!

Nu ikväll har jag varit iväg och letat efter en klänning. Jag är bjuden på min pojkväns kusins bröllop så jag har varit på jakt efter en klänning ett tag nu. Jag beställde 3 från Nelly, men ingen passade.. Så jag och mamma åkte ut till väla idag och hittade tillslut en, 10 min innan väla stängde! Men en stor tyngd lyftes från mina axlar ;) nu ska jag bara färga håret och sola.

Imorgon ska jag rida igen och jag och Gabbi ska försöka ta mer bilder om vädret e som det ska och om hon slutar skolan tidigt. Vi får se hur allt kommer gå :)

Bilder

Ridningen igår gick hyffsat bra tycker jag. Jag har problem med mina skänklar bara. De är inte riktigt där de borde vara ibland. Jag har ju inte varit så aktiv i ridningen på ett bra tag så jag får skylla på det ;) Det blir snart bra :)
 
Gabbi var såklart med. Hon fotade dessa fina bilderna och hjälpte mej i stallet eftersom jag är en sån tidsoptimist och var självklart sen (A) Tack Gabbi!
 
Hundarna mår bra. Doris har mycket roligt för sej. Igår när jag kom hem åt hundarna. Dessie kom skällande till dörren men Doris stod kvar i köket och skällde ner i sin matskål med mat i munnen. Haha söta hund!
 
Det kommer bilder från igår efter hand. Datorn är lite seg så så får det bli! :)
 

Beauty

Shiny och Gabbi

Kvällen har jag spenderat i stallet med Gabbi. Det va andra gången jag red hästen Shiny och det kändes mycket bättre idad än förra gången! Galoppen fungerade bättre och han kändes mer framme, härligt! På söndag ska jag rida igen och då tänkte v göra oss fina och fota lite om vädret är på vår sida. Bilderna kommer sen så småningom. Känns väldigt skönt att vara tbx i sadeln igen och det är mycket tack vare Gabbi som tipsa mig om Shiny. Tack så mycket! 
Jag red i mina nya stövar för första gången. Väldigt sköna stövlar jag köpt! :D

Harmony

Tappat intresset

Som ni kanske förstår så har jag tappat mycket av intresset för att blogga och jag har varit en del sjuk osv. Jag kommer fortsätta blogga lite av och till. Ibland kommer det bara bli bilder och ibland blir det kanske nån text. Vi får se.
 
Äventyret på gården gick bra. Lite drama men det e sånt man får räkna med. Dessies och min träningshelg gick lite åt pipan. Vi va med första dagen men jag mådde dåligt så kunde inte göra mitt bästa men är ändå nöjd. Dag två kunde vi inte träna för jag mådde för dåligt. 
 
Doris har börjat på annat foder så nu har hon växt till sej och blivit väldigt fin. Jag skulle vilja ställa ut henne men jag får inte tummarna ur..!
 
Dessie mår bra, hon ska snart löpa. Igår va vi ute och gick bara hon och jag. Vi tränade mycket kontakt och jag får lite dåligt samvete då hon är så duktig och jag tar inte vara på det.. 
 
Jag har fått en häst att rida. Det va fina Gabbi som hittade den. Den står i hennes stall så det ska bli väldigt kul och mysigt! Jag köpte nya ridstövlar idag. De gamla har sett sina bästa dagar. Fint ska det vara!
 
 
RSS 2.0