Folk som engagerar sej

En av de härligaste sakerna jag vet e när folk engagerar sej i sina hundar.
Idag när jag åkte till stan såg jag en man sitta på en refug i kanten av en korsning och miljötränade sin mopps. Det såg ut som att hunden varit rädd eller hade haft problem med utfall mot bilar. Ägaren lugnade och berömde när det körde förbi en bil. Jag kunde inte annat än att le. Jag tycker det är så härligt när folk engagerar sej i sina hundar ute bland folk! Heja mannen med moppsen!

Ingen träning

Det blev ingen träning sist jag skrev pga regnet. Det öste ner hela eftermiddagen och kvällen. Tråkigt. Jag tror att vi ska försöka träna på torsdag istället om allt klaffar. Det e ju lite omständligt när man inte alltid har tillgång till bil. Annars KANSKE det blir på söndag.

Jag har börjat lite smått med pluggandet igen. Jag kom ju med på den kursen och ska jag vara ärlig har jag inte haft list så jag har kommit lite efter. Men nu e jag på g igen. Boken vi ska läsa e på engelska vilket jag inte uppskattar speciellt mycket. Jag kan prata och förstå engelska hur bra som helst, men att läsa det e inte min favoritsysselsättning. Men det ska nog lösa sej. Jag kommer nog in i det ganska snabbt!

Just nu sitter jag på tågstationen i vallåkra i bilen och väntar på att två praktikanter ska komma med tåget. Det är deras sista vecka här och det har varit ganska skönt att slippa göra allt själv. Veckan efter att jag har passat gården ska det komma två nya praktisar. Så jag tror att jag blir lite bortskämd ;)
Jag längtar jätte mycket till nästa vecka! Syster ska hålla mej sällskap några dagar, förhoppningsvis pojkvännen några åsså kommer mamma och pappa och hälsar på nån dag. Juste Gabbi måste åsså komma och hälsa på tycker jag! :)
Jag ska se om jag kan komma med lite mer bilder då :)

Kramar!

Äventyret på prov

Både fredag och lördag denna helgen spenderades på gården själv. Eller ja själv och själv, med min pojkvän, massa hästar, hundar, katter och några höns. Det har varit jätte kul och jag har såklart haft att göra hela tiden. Om en vecka ska jag passa gården igen i en vecka så det va skönt att testa på det själv nu i två dagar. Allt gick bra förutom att en höst slet sej på väg från hagen men det kom snällt tbx igen efter en tur på åkern :) hundarna är jätte mysiga och katterna också.
Min favorit sak att göra på gården är morgon och kvällsfodringen. Hästarna hälsar på en och blir så glada när de får mat. Det är en speciell känsla man får som inte direkt går att förklara. Men mysigt e det iaf.
Jag var ganska trött igår jag kom hem igår kan jag seja så jag kommer nog vara ganska slut efter en vecka på gården :)

Ikväll ska jag och mamma träna med hundarna. Det blir nog ingen superlång träning gör det regnar och har gjort det hela dagen. Men lite ska vi nog kunna träna. Jag ska lägga tid på samma saker som förra gången men också göra sånt som vi kan och tycker e roligt. Jag tänkte ta lite bilder men får se hur det blir med det. Det e som sagt inget superväder.

Grattis min älskade vän!

Idag fyller dessie 3 år. Super stort grattis till henne <3

Slapp dag

Jag skriver oftast mina inlägg från min iPhone nu för tiden. Som ni kanske vet så finns det ett fint rättstavningsprogram. Detta program lägger sig ibland i lite för mycket, det e därför det ibland kan bli lite konstiga ord och meningar. Såg att det hade blivit så i förra inläggets rubrik. Nu blev det förklarat :)

Imorse på jobb gick det hyfsat fort. Det var iallafall inte ens hälften så slitit som det kan vara. Vi var fyra pers på två stall. När stallsysslorna var klara mös jag lite med hästar och hundar och tittade på när Sara red lite hästar. Jag känner mej lite överflödig när där e praktikanter i stallet men samtidigt ska jag inte klaga. Det e ganska skönt att inta ha allt att fixa med själv :) på fredag åker Sara på utställning med sin hingst Galope P. Under tiden ska jag hålla ställningarna på gården. Det ska bli spännande! Kommer såklart hålla varenda tumme för de :)

När jag kom hem från jobb hämtade jag hundarna hos mamma gick hem till pappa och åt och sen somnade jag. Jag kan inte riktigt förstå hur trött man kan vara.
Nu ska jag och hundarna snart ut på en powerwalk.

Juste jag har anmält dessie och mej till en helgträning med Lotta den 13-14 oktober. Hoppas vi får plats. Det ska bli väldigt kul. Jag hoppas att dessie kommer orka med de långa träningsdagarna, 09-16 båda dagarna. Men det ska nog gå!

Och till sist ett stort grattis till min pojkvän som fyller år idag! <3

Här e en bild på dessie. Hon älskar att stå i fönstret och hålla koll på alla som går förbi :)

Banakisser

Jag har märkt att det inte är så lätt att komma på vad man ska bygga för banor eller kombinationer när jag är på klubben utan tränare. Därför ska jag bli lite bättre på att rita banor hemma som jag kan ha med mej när jag ska träna. Tror att detta kan hjälpa oss en del med både motivation och varierad träning!

Festligheter och träning

Igår hade jag och Gabbi en kväll för våra killar. Vi hade lagat en god tre rätters middag och senare spelade vi bowling. Jag hade varit ganska nervös innan för hur allt skulle gå ( brukar bli det bär det gäller planering osv) men allt gick bra. Efter mat lite vin och bowling gick bi en runda i stan och sen åkte vi hem till mej igen. Kvällen slutade vid två och strax där efter sommade jag och pojken min ganska snabbt.

Imorse vaknade vi typ kl 2. Då blev det ganska brott för jag skulle hämta en bil och sen hämta mamma 20 över 3 för vi skulle iväg och träna vovvarna. Men jag lyckades faktisk hinna det ganska okej :)

Väl på klubben byggde vi upp två små kombinationer. En kub+ däck ( fyra hinder i en fyrkant och efter det ena hindret ställde vi däcket). Där skulle vi träna "fram" och svängteknik. Mamma lär fortfarande Doris att vara mer självständig och ta hindrena som man ska. Jag repeterar "fram" med dessie och tränar svängteknik. Svängtekniken är jag ganska nöjd med men "fram" måste vi trän mer på. Den andra kombinationen va ett hinder och sen en böjd tunnel ( mest för mammas och Doris skull) det e svårare än man tror med svängda tunnlar tycker Doris :) men det kommer lossna snart, det e bara att repetera och repetera :) dessie och jag körde där nån gång mest för att leka lite :)
Jag provade också den nya slalom tekniken. Det fungerade super bra. Så det ska vi absolut fortsätta med :) jag tror att dessie börjar tycka slalom e lite roligare nu!
Som jag nämnt innan har dessie börjat hoppa över hela kontaktfältet på a:et så det ska vi börja repetera igen. Självklart glömde jag godis så vi tränade vippen lite istället. Mamma och Doris tränar kontaktfältet på balansen och jag måste seja att Doris är väldigt lättlärd :)

Jag är nöjd över dagens träning och det känns super att det börjar lossna med slalomen eftersom det så länge varit ett problem. Det känns också lättare nu när jag har lite bättre koll på vad vi behöver träna på och vad som sitter bra. Jag känner mej mer positiv på träningen nu än vad jag gjort på ett bra tag ! Super! :D

Jag hade tyvärr inte med mig kameran. Det får bli nästa gång !

Debut!

Jag har inte bloggar på länge men har helt enkelt inte haft lust.

I torsdags va jag och dessie och pappa på klubbtävling. Vi var där för att titta men min tränare övertygade mej att starta i nybörjarklassen. Jag gick med på det efter ett tag. Egentligen är nybörjarklassen alldeles för lätt för mej och dessie men det va bra att vi startade det så jag fick känna på hur det kändes. Vi mötte en hund och vi vann :) men som sagt det va lite för lätt :)
Nu när jag har fått in foten i tävlingsvärlden ska jag försöka bli lite bättra på att anmäla mej till klubbtävlingarna.

I söndags tränade jag för Lotta. Jag har tappat massor och det gick slutspelet i början. Dessie är duktig och gör som jag sejer men jag e inte alltid så bra på att vara tydlig och jag blir ofta förvirrad över vart jag ska. Men som sagt i slutet lossnade det. Vi fick lite grepp om vad det e vi behöver träna på. Jag måste träna på att ha banan och tänka mycket blindbyten. Eftersom dessie inte är den som drar mest och har mest fart så måste jag alltid springa och vara steget före henne. Dessie och jag behöver träna på slalomen, "framm" och balansehinderna.
Lotta hjälpte mej att hitta en ny taktik på att träna slalomen. Jag ska försöka göra det till en mer rolig sak och göra henne mer positiv på slalom. Det gav effekt så fort Lotta provade det med dessie, så det känns bra!
Så nu är servars träna träna träna. Jag och mamma ska ut på klubben och träna imorgon. Efter några veckor tänkte jag kolla av med Lotta igen.

Det va allt för nu! Vi hörs!

Nyinköpt

För ungefär en vecka sedan va jag och beställde ett regntäcke till Dessie på hund&katt helsingborg. Det är ett Hurtta storm munkjacka. 
Jag har ett täcke till och ett halsband från Hurtta ochjag är väldigt nöjd med märket. Man får betala en liten extra peng men det är helt klart värt det. Bra kvalite och snygga produkter!
 
Ett bra regntäcket har jag velat ha ett tag. Jag hade bara ett tjockt vintertäcke som jag egentligen bara kan använda på Dessie när hon är nytrimmad annars blir hon för varm om det inte är 25 minus. Regntäcket kan jag använda när det regnar såklart, så slipper man torka hela henne och hon blir mindre lerig. Det skyddar hennes långa päls en bit ner på benen också. Jag kan också använda det när det e vinter och snö. Hon klarar kylan ganska bra när hon har lång päls men när hon blir blöt blir hon kall.  Alltså, regntäcke helt klart värt att lägga pengar på! 

Fullt upp

Det har hänt en del sen jag skrev sist. Jag jobbar varje dag utom söndagar och det är super kul.
På eftermiddagarna har jag haft saker att göra varje dag förutom idag. 
I söndags var jag och min pojkvän uppe i Ullared på Gekås. Det va super kul och mysigt. Jag hittade lite ridkläder lite vanliga kläder och högtalare till min iphone. Jag är väldigt nöjd med allting och som sagt jag hade en väldigt bra dag!
 
I fredags var jag och mamma och tränade hundarna. Det gick super bra för oss båda. Dessie körde slalom med 12 pinnar nästan helt utan problem. Vi hoppade lite och körde lita balans. Allt sitter fortfarande helt okej. 
Doris var också duktig. Hon gör snabbt framsteg och är väldigt villig att lära. Hon kan hopp och tunnel. Det behövs fortfarande göras typ 100ggr till men det går väldigt bra för att ha gjort det så få gånger.
Kameran var med men det blev nästan inga bra bilder.
 
På torsdag är det klubbtävling på klubben och jag ska nog titta in där och fota lite och prata lite med min tränare. Jag mailade med henne idag och frågade när hon kunde ha träning för mej. Inga tider passade oss denna veckan så det får bli nästa. Ser fram emot detta och jag hoppas att jag blir ännu mer taggad när jag tittar på tävlingen imorgon. 
 
RSS 2.0