Ja nu va det ett tag sedan

Som sagt så va det ett tag sedan nu. Jag ska försöka dra ihopa ett litet inlägg.

Jag har börjat kunna rida Shiny ordentligt nu efter vintervilan. Han går väldigt fint. Det känns som att han har längtat efter det lika mycket som jag. Jag tror att jag har tappat en del muskler i mage och ben och kondition. Är helt slut efter ridpassen. Så nästa vecka ska det börjas powerwalkas igen.

Jag har slutat jobba på pepino nu. Så nu är jag ledig en hel månad, skönt!

Hundarna mår bra! Jag har precis köpt en fin hundbur till de som vi ska ha med på utställningar. Så nu har vi haft burträning de senaste dagarna. Båda hundarna sköter sej kanon. Dessie har lite svårare för det än Doris, men blir snart bra!

Jag har bestämt mej för att inte starta någon tävling med dessie denna säsongen heller. Det fungerar inte. Jag kan inte starta henne när jag inte kommer kunna träna regelbundet pga jobbet på ven. Det får vänta till nästa år.

Mycket ljud men ändå kontrollerat!

Va precis ute en runda med hundarna. Vi mötte en granne med hennes papillion och chiuaua. Ibland skäller Doris ganska rejält och när hon väl börjat är det svårt att få henne att lugna ner sej. Men denna gången gav hon ifrån sej 2 eller Max 3 skall. Jag kunde lätt korrigera henne och hon blev inte halvt galen. Vi stod ett tag och tittade när dessie hälsade och pratade lite. Sen gick vi bakom de och sen körde vi om och gick hem. Kvinnan med de andra hundarna däremot hade mer problem. Hundarna lät inget men de va överallt och ingenstans.

Det gick upp för mej att hundar kan låta ganska mycket utan att de är helt bortom kontrollerbara. Det behöver inte heller vara de som har hundar som låter mycket som har mest kaos i flocken!

Tungt

Hmm.. Vad har hänt sedan sist.. Det har inte blivit någon träning sedan sist. Det har inte funnits tid och möjlighet. Jag är hos pappa nu och har inte hundarna varje dag.
I lördags jobbade jag på förmiddagen och sen på eftermiddagen hade vi kalas för min bror. Jag gjorde en hyfsad tårta som smakade väldigt gott!
I söndags red jag och Gabbi ut i vinden. Jag longerade Shiny ganska ordentligt innan eftersom en pigg häst och halvt storm = mej på marken! Men allt gick bra och Shiny skötte sej som en ängel.

Måndag, tisdag och idag har jag jobbat som vanligt. Nu har jag 4 dagar ledigt, skönt!

Idag kom hundarna hit. Ska ha de till på fredag. Det har kommit sjukt mycket snö idag så det lär ju inte bli någon träning.. Blä! Vill ha vår nu!

Igår va jag och fyllde i min tatuering och gjorde en ny. Ska visa bild så fort det ser någorlunda läkt ut. Den sitter på mina revben och jag kan lugnt seja att det inte var det mest bekvämaste jag gjort! Aaaaj!

Lyckat idag igen!

Idag var vi ute på klubben igen. Tränade ungefär samma sak idag. Jag la till lite fler hopp och gjorde en liten bana. Allt flöt på. Slalomen fungerar oftare nu. Hon hoppar över nån pinne i mellan åt men det går åt rätt håll. Hon hittar numera in själv och klarar av att ha ett hopbinder innan. Tunnel innan är däremot svårare för hon drar rejält mot tunnlar och har farten uppe efter så jag måste bromsa henne för att hon inte ska dra förbi. Men det fungerar och jag tror att ju fler gånger vi gör det desto lättare kommer vi ha för det snart. Jag tror att om bara jag gör rätt så fixar hon det!
Vi övade mer på balansen idag och smakade på a-hindret. Tränar på kommandot "ner" på både balansen och a-hindret. Funkar bra, det sätter sig mer och mer och i slutet så jag nästan hur polletten trillade ner!
Imorgon blir det ingen träning men förhoppningsvis kan vi träna på fredag!

Nu kör vi!

Idag var jag och dessie på klubben och tränade. Vi fokuserade på slalom och att ha andra hinder innan och efter. Att ha hinder efter går bra, änsålänge. Hinder före är svårare. Ett hinder fungerar för det mesta men när jag kör ett balanshinder innan blir det svårare, och då har jag det ändå inte som en rak linje.
Sen jobbade vi på att dessie ska gå ner rakt från balansen även om jag inte springer med hela vägen. Där tar vi hjälp av godis. Jag ger kommandot "ner" och när hon är längst ner slänger jag godis på marken framför henne. Det funkade kalas!
Min tanke är att vi ska ut på klubben imorgon också!

Jag va precis och köpte ett block där jag ska rita lite övningar och banor. Känner att det är bra att ha för när man väl kommer ut på klubben så har jag inga idéer och då tappar jag motivationen osv. Så jag hoppas detta kan hjälpa mig att få någon form av planering av vår träning, så jag kan se framstegen ordentligt!

Ikväll var jag e runda på väla med min älskade pojkvän. Vi gick och tittade på klockor till honom och så nämnde jag att jag ville ha en, så fick jag det! 😃 Min pojke e bäst! ❤

RSS 2.0