Hässleholm

Nu har jag äntligen fått tummarna ur och anmält Doris till utställningen i Hässleholm! Jag ska ställa henne i unghundsklassen den 19e maj. Sen e tanken att hon ska ställas på Sofiero i öppenklass. Detta ska bli riktigt spännande. Sist vi ställde henne blev hon tvåa och bättre än sin syster. Hon fick fin kritik. Jag har en liten liten känsla av att det kommer gå helt okej bra!

Idag va jag i stallet tidigt. Mysigt väder, soligt och skönt. Jag var helt själv där vilket också faktiskt va skönt. Fick rensa huvudet lite. Red en liten stund. Jobbade honom i skritt och trav. Fokuserade på att han inte skulle "dyka" i formen. Han tyckte det va riktigt jobbigt. Lite motsträvig i början men i mellan åt va han riktigt duktig. Han har tappat en del muskler och kondition. Jag har gjort upp en plan på vad vi ska göra de kommande passen så det blir bra! Brukar ha lite dåligt med motivation för vad jag ska göra när jag rider men på nått sätt e det kanske lättare när man får börja om lite från början.

Lick treat-diss

Jag köpte ett licktreat på Ullared för att testa. Jag har hört en del som varit nöjda med det. Mina hundar däremot verkade inte alls uppskatta det. De luktar på den och vänder sig sen om. Konstigt eftersom det mesta brukar falla damerna i smaken.

Vårkänslor

Även om det e typ tre minusgrader ute så värmer solen. Fåglarna kvittrar och det blir ljust tidigt och e ljust länge. Jag e gladare och djuren är gladare. Hästarna, hundarna och katterna på jobb springer och hoppar och e mer uppspelta än va de varit under hösten och vintern. Jag märkte det på dessie igår men jag kopplade inte riktigt. Hon sprang precis mej och ibland tom framför! Det va länge sen sist, hon har lixom bara hängt efter innan. Roligt för henne och roligare för mej!

Snart jag vi börja träna igen! Jag ska träna Doris på att vara hemma själv så jag kan plocka med mej dessie ut på klubben och träna. Jag vill ju faktiskt prova tävla till våren och sommaren! Träningen har legat på is pga vädret och för att det blivit mörkt så fort. Men snart så!

Stoppa blödning!

Igår när jag kom tillbaka med hundarna efter en liten pw fick jag en chock! Hela Doris hals va helt blodig! Jag lossade halsbandet och försökte hitta såret för att få en uppfattning om hur stort/djupt det va. Hittade inget. Gick in och duschade av henne, hittade fortfarande ringer och antog att det slutat blöda.
Men när hon skakade sej så stängte det blod i hela badrummet. Då såg jag att det kom från ett pyttelitet sår på örat. Klippte bort så mycket hår jag kunde och tryckte på med papper. Jag höll tills det sluta blöda men då skakade hon sej igen och slog upp såret igen. Jag höll på i en halvtimme tills mamma påminde mej om att man ska kula ner på såret. Jag tog en isbit och det slutade blöda. Vi tejpade upp örat på huvudet så hon inte kunde slå upp det igen. Snälla Doris brydde sej inte speciellt mycket om det hela alls. Hon låg stilla nästan hela tiden.

Jag kom på sen att jag sett lite blod på dessies nacke en stund innan vi gick ut. Jag kollade genom båda hittade inget. De hade varit ute i trädgården och där har vi en ros. Det va antagligen där hon rivit sej.

Men nu ska jag komma ihåg, kyl ner blödningar med kallt vatten eller is. Det gör att blodådrorna drar ihop sej! Bra av veta om man tex skulle råka klippa i pulpan.

Lyckad dag i Ullared

Gårdagen på gekås i Ullared blev lyckad. Jag hittade nästan allt jag ville och lite till. De hade inte så fina träningskläder så det får bli en annan gång. Jag ska försöka räkna upp lite jag köpte.
Shampo, hårfärg, en ring, skarf, en t-shirt, två linnen, en tjocktröja, två kuddar, en stavmixer, träningsskor, en repleksak till dessie och lick treat till hundarna. Säkert nått mer som jag har glömt så jag lägger upp en bild på det också. Juste en 20års present till Gabbi också ( finns såklart inte med på bild ).

Nu när jag har tränings/löpningsskor så har jag ingen ursäkt längre! De dagarna jag inte har Shiny ska jag ut och antingen springa eller powerwalka!

Jag kom precis hem från Shiny. Det blev ingen vettig ridning idag heller. Det blev mys och lite försiktig skritt på en slaskig bana i regnet. Jag hoppas på bättre väder snart!

Stallhunden

I torsdags va dessie med på jobb. Hon stortrivs i stall. Hon vet inte riktigt hur hon ska bete sej mot hästarna och har lite respekt. Men det tycker jag bara är positivt! Det andra hundarna fungerar bra ihop med dessie. De e bra för dessie att se upp till. De ligger lugnt i stallet och glor på dessie när hon står och vaktar katterna. Jag hoppas att dessie kan lära sej det också, men hon är nog inte med på jobb tillräckligt ofta för att förstå och lära sej!

Det va alla hjärtans dag i torsdags men N va sjuk. Tråkigt.. Men idag ska vi ta igen det. En härlig middag väntar på mej! Jag blir nog lite bortskämd, men det e ju inte helt fel ;)

Igår va jag ute och dansade för första gången på 100 år kändes det som. Det va riktigt kul! Tack Gabbi och Kenny för att de gjorde min kväll och åter igen grattis till Kim som fyllde 18!

Imorgon ska jag till Ullared. Jag hoppas jag hittar något intressant där! Mycket planer på inköp.

Puss&kram

Lång eftermiddag i bruses skog

När jag kom hem från jobbet idag ringde min syster och frågade om vi inte kunde åka till skogen med hundarna. En aning chockad av att det kom från henne sa jag ja ;)

Väl ute i bruses skog gick vi till en inhägnad (som tydligen egentligen inte va en inhägnad att rasta hundar i). Grinden va lite dålig men jag tänkte att jag skulle ha koll på hundarna. Efter ett tag började de jaga fåglar samtidigt som det kom en golden retriver gående utanför inhägnaden. Fågeln flög längs staketet, mot utgången. Självklart springer hundarna ut, dessie i täten. Dessie springer efter fågeln, Doris springer halvvägs fram till hunden, stannar och tittar, sen vänder hon och springer efter fågeln. Längre och längre bort. Jag e van vid att de kommer tillbaka, eller iallafall dessie, efter ett tag men de fortsatte bara längre och längre bort. Jag ropade och visslade men det hörde inte. Jag hade inte blivit så orolig och det inte funnits en väg bakom en kulle inte så långt bort.. Jag gick efter de, pulsade fram i snön. De stannade och tittade på mej då och då men fortsatte sen att sniffa runt. Efter ett började de gå upp för kullen, paniken började bubbla upp. Så såg jag att Doris stannade och titta på mej. Jag kallade på henne och sa att jag hade godis. Hon började springa mot mej och jag upprepade att jag hade godis och att hon va duktig. Jag fick tag i henne! Dessie däremot va fortfarande långt bort men jag började gå tbx med Doris i famnen. Jag kan knapt smälta att det va Doris som kom tbx först! Duktig flicka. Dessie kom snabbt pulsande genom snön mot mej när hon såg att jag gick och doris va inte kvar.
Jag slängde in de i hägnet och jag och syster ställde oss vid grinden så ingen skulle rymma igen.

Dessie och Doris lekte länge med den 1 åriga golden retrivern som också skulle in i hägnet. Det gick riktigt bra. Jag kände att det inte va någon fara att de skulle bli bråk då Doris inte brydde sej om den från början, den va vara ett år, en hane och verkade inte vara av den framfusiga dominerande typen. Jag hade rätt det gick kanon. Han ignorerade båda två när de skällde på honom och de lekte lagom mycket med varandra. Han joggade fram när de två små jagade honom så fort de kunde. Han va en perfekt lekkamrat och perfekt för Doris att umgås med tillsammans med dessie. Jag vet inte om jag berättat det innan men dessie och Doris gaddar ibland ihop sej, eller de har gjort det två gånger typ. Vi borde inte oroa oss för det och nu fick jag svar på det. Med rätt hund går det super bra!

Jag blev så stolt över Doris idag. Hon bara växer och växer i mina ögon! Hon kom först när de stack och hon skötte sej super när de va i hägnet. Duktig hund!
Sen gick vi en runda lugt och fint i koppel. Sen lastade vi in oss i bilen och körde hem! Intressant och rolig dag! :)

Duktig vovve och mycket snö

Det har kommit en hel del snö här nere i skåne i helgen! Jag och Dessie njuter i fulla drag!
 
I fredags hade jag och Dessie lite ensam tid. Vi va ute i snön och tittade på tv sen gick vi och la oss ganska tidigt. Skönt!
I lördags förmiddag gick vi till N och gjorde väldigt goda semlor! åh det e sååå gott och sååå onyttigt ;) Sen blev de filmmys hela kvällen tills klockan var alldeles för mycket!
 
Idag åkte jag och Dessie till hfrk och tittade på hopptävlingar. Det va ett tag sen jag va borta på min före detta skola och ännu längre sen jag tittade på hästhoppning! Dessie tyckte att allt detta va hemskt kul. Massa folk snabba hästar och spänd uppspelt stämning. Hon blev helt till sej och gnällde och skakade. Jag va tvungen att ha henne nere på golvet så att hon inte skulle se något. Då lugnade hon sig efter ett tag och kunde komma upp på bänken och titta en stund lite då och då. Vi va nere i stallet också och tittade på skolhästarna. Dessie tycker det är lite läskigt med hundar men det tycker jag är bra. Då håller hon lagom avstånd och hamnar därmed inte i vägen. Men idag pussades hon tom med en häst. Haha de va så söta. Dessie vågade sej precis fram :)
 
Jag har haft dessie lös i princip hela helgen och hon e sååå duktig. Hon bryr sej inte om andra hundar utan traskar förbi utan att bry sej speciellt mycket om de. Hon lyssnar fint och gör som jag sejer 99% av gångerna. Jag blir så glad när jag har henne själv för då märker jag hur mycket hon faktiskt kan och hur bra och lätt hon e att ha med sig överallt! Det är väldigt viktigt för mej att en hund ska fungera i de flesta lägena. Fina, fina dessie!
 
Här e två bilder jag tog förra veckan i snön. Han inte ta fler för sen stack Doris och kameran dog! Haha det va drama den eftermiddagen. Men det kan vi kanske ta en annan gång! Allt slutade lyckligt iallafall! :)
 
 
 

Sjuk... Igen

Jaha då har jag åkt på det igen. Feber och jätteförkyld, den typiska februarisjukan helt enkelt. Hur som helst så börjar jag bli bättre nu. Jag e väldigt trött och hostar en del.

Hjärnan går på högvarv hela tiden. Tänker på allt jag vill göra i framtiden! Men jag har en lång stor plan så jag kommer iaf inte vara en av de som inte vet vad de ska göra med livet ;)

Jobbet rullar på. Jag vill ha ibero som jag lagt ut en bild på i ett tidigare inlägg. Men pengarna räcker inte till så det blir ju inget. Men nån gång i framtiden kommer jag hitta en ibero 2!

Hundarna mår bra. Jag va ute en lång runda med de i snön idag. Otur som jag har fick jag extremt ont i min fot. Typ hälsporre fast längre fram på foten (?) skit ont gör det. Kan knapt gå nu.. Jag hoppas det e bättre imorgon!

Imorgon ska jag till Shiny. Jag hoppas det inte e för mycket kramsnö på banan så man kan rida.. Antagligen kommer jag inte kunna rida. Men mys blir det!

Rubrik saknas

Helgen gick i ett naffs!
I fredags slappade jag hela kvällen med N. Kan väl kanske inte riktigt påstå att jag va så social då jag somnade i soffan vid 10, haha!

I lördags va det stallet som gällde. Lilla Julia 8år ( mammas killes dotter) följde med. Vi hjälptes åt att mocka och fixa, borstade häst och pratade lite säkerhet. Hon är ju inte så jättemedveten om säkerheten, men man va kanske inte det i den åldern ;)
Jag red först Shiny. Det låg en del kramsnö på banan men marken va mjuk och styltorna trillade av snabbt om man travade. Han gick jätte fint. Va mjuk och fin i båda sidor och lyhörd. Fin mjuk galopp. Tror det e lite nyttigt med sånt underlag då han verkligen bar upp sej och galopperade med hela kroppen. Mamma va med och tog lite bilder! :)
Sen va det lilla Julias tur. Hon va tuff och odödlig som man som sagt va då ;) upp på den stora hästen, tag tag i tyglarna helt rätt. Satt väldigt fint och lyssnade på vad jag sa. Hon red ganska själv i skritten jag gick en liten bit ifrån. Sen ville hon trava åsså. Jag började med att hålla i Shiny när vi travade men såg snabbt att hon hade kol på läget. Hon red lätt fint, fina händer och kunde styra och stanna hyfsat själv. Shiny e ju en ängel. Han bara travade på och sprang där hon styrde. Hon hade svårt att hålla igång i traven eftersom hennes ben precis räckte nedanför sadeln. Men sålänge jag sprang så sprang han. Åh fina hästen!

Idag va jag också i stallet. Sissi va med och fick sitta lite på honom efter jag hade ridit klart. Han va väldigt fin idag också! Kul! Där e en hel del att jobba på med galoppen. Tur att det e det jag tycker bäst om att jobba med! :)

Nu e jag helt slutkörd. Va på en helt okej fest i lärdes natt också. Fick äntligen dansa lite!! Skönt va det. Tänk va lite musik kan göra för humöret!

Här kommer lite bilder från stallet i lördags. Ni kan nog räkna ut vem som e Julia :)

RSS 2.0