Det rullar på

Dessie är helt bra i sina ögon nu. Skönt!

Idag ska vi ut till klubben och träna lite. Jag ska dra med min lillebror som ska träna Doris och jag ska träna dessie lite. Det blir mest lite repetition för dessies del och Doris ska vi nog försöka gå genom tunnlar tror jag. Mamma e snäll som kör oss ut och hon ska nog ta lite bilder också. Vi kommer inte träna så länge för hundarna kommer bli ganska trötta i huvudet och det är ganska varmt. Det ska bli jättekul, hoppas att både jag och dessie kan hålla humöret uppe :)

Nästa vecka går jag bara i skolan på måndag och på torsdag e det bal. Detta betyder att jag kommer ägna mej ganska mycket åt hundarna :) kanske inte träna så mycket men gå på utflykter och sånt:) vi får se hur mycket vi kan träna för jag vill inte åka ut dit med två hundar. Det blir lite väl jobbigt och Doris har inte lärt sig vara hemma själv än. Inte för att jag tror att det är några problem men det e lite snällare att öva lite först innan vi bara lämnar henne i några timmar. Så det ska också göras.
Det e skönt att ha de och pyssla med på dagarna när man är ledig för jag har inte så mycket annat att göra.

Inatt va mamma hundvakt till en liten valp. Det e grannen som har en valp och hon jobbar natt så vi ställer upp ibland :) han e en liten papillionbebis :)

Ögoninflammation

I tisdags ringde mamma mig i skolan och berättade att dessie varade ur sitt öga och att vi hade fått en tid hos veterinären. Hon hade ringt in till de för att fråga om ögoninflammation va som hos barn på hundar också. Isåfall skulle det ju räcka att tvätta ögat med vatten. Men de som mamma pratade med sa att det var mycket vanligare med en skada på hornhinnan än ögoninflammation. Så vi åkte in för säkerhetsskull. Självklart var det bara en liten ögoninflammation som spökade. Så med en tom plånbok och en salva som ska ges i ögat 2 ggr om dagen i 5 dagar åkte vi hem.
Kändes lite sitt när man vet att det kunde gått över om vi hade fortsatt tvätta ögat men det e ju faktiskt alltid bäst att vara på den säkra sidan.

Ögat blev mycket bättre efter bara en dag och nu är det borta igen. Men som med alla antibiotikabehandlingar måste man fortsätta ge även om symtomen ät borta. Vi ska ge henne imorgon också bara för att vara på den säkra sidan. Vet sa att vi kunde ge 2 dagar mer om det skulle behövas.

Annorlunda

Jag har tänkt lite på det jag skrev i det förra inlägget om slagsmål. Om jag hade haft hundarna själv hade det nog varit på ett annat sätt. Jag hade inte accepterat att hundarna satte varandra på plats. Jag ska vara ledaren och de har ingen anledning att sätta varandra på plats.
Det e svårt att uppnå det när inte alla i familjen är konsekventa. Det är helt okej att man inte vill uppnå samma mål och om inte alla vill och tycker som jag så kan jag inte heller uppnå det när inte alla e konsekventa.

Alla har olika mål med sin hundar och man får bara det man kämpar för och det man sätter som mål. Att dela hund med någon är svårt när man inte har samma mål. Det e mycket jag skulle vilja ha annorlunda. Jag får helt enkelt vänta tills jag flyttar hemifrån och skaffar egna hundar :)

Slagsmål

Doris har ju blivit äldre och är snart könsmogen. Detta betyder att hon utmanar dessie mer och mer om rangordningen. Vid flera olika tillfällen har de rykt ihop bl.a. vid de tillfällena när jag kastar en leksak till de utomhus. Dessie har länge behövt sätta Doris på plats och det har gått ganska lätt för henne, men nu har Doris börjat säga emot. Jag tror nog fortfarande att dessie är högst i rang men det kommer bli tuffare och tuffare för dessie att hålla det. Frågan är om hon kommer klara det.
När de ryker ihop låter det som att de ska ha ihjäl varandra. Men det biter sällan hårt och ingen av de har någonsin skadats av detta. De hävdar bara sin plats och det tycker jag man ska låta de göra så länge ingen kommer till skada och så länge det inte händer hela tiden. Jag vet att det kommer hända oftare sen och jag kommer självklart tillrättavisa de om det spårar ur. Jag har redan börjat säga till dessie vid vissa tillfällen tex när de får godis. Hon kan nämligen få för sig att bli lite tjurig då. Men hon är lätt att korrigera så det inte hinner bli något av det. Men vi får se. Änsålänge tror jag att det fortfarande spelar väldigt stor roll att dessie är äldst.

Härliga dagar

Nu de senaste dagarna har det varit super väder och jag har dragit på mej en helt okej solbränna. Hundarna har börjat komma igång igen. De får långa promenader och cykelrunder av mej. Jag kan inte springa med de nu för mina fötter är ganska förstörda av blåsor och skoskav. De tycker det är jätte kul att springa med cykeln. De får både springa i koppel och lösa. Det är så härligt att se de springa och busa.
Jag är förvånad över hur bra det går att styra Doris med rösten när jag cyklar. Härligt när det fungerar.

Vi har varit ute och grillat en hel del också och hundarna njuter av vädret och utevistelsen.
Jag har inte långt kvar i skolan och livet leker kan man kanske säga, bara fem veckor kvar till studenten :D

RSS 2.0