Dagen

I förmiddags jobbad jag. Släppte ut hästar, mockade osv. Jag gjorde iordning en häst och tittade när Sara red sen körde hon mej till tåget.
 
Nu har jag duschat och ätit lite, ska snart göra vid mej och åka ner till stan och träffa bästsaste Gabbi. Ikväll ska jag försöka hinna gå en runda och fixa lite annat smått och gott. Imorgon e det fredag och jobb igen :)
 
Puss&Kram

Fastlandet och nytt jobb

Nu är jag hemma på fastlandet igen.
Sista dagen på jobb på ven hade jag 7 kunder. Jag stängde kl 4 och sen tog jag 18:15 båten hem. Kändes lite sorgligt att allt bara tog slut lixom. Efter en lång kul sommar åker alla hem och lever sina höst och vinter liv för att sen kanske komma tbx till ven nästa sommar igen. Det har varit en ganska intensiv sommar som bara helt plötsligt tog slut.. Jag kommer nog faktiskt sakna det när jag har fått vila ut lite :) Jag  tror jag kommer jobba där nästa sommar också ska bara få ihop en del saker så allt klaffar :)
 
Det va otroligt skönt att sova i sin egen säng. Jag hade inte sovit så bra på väldigt länge.
Det nya jobbet började i fredags. Jag jobbar på stuteri pepino i Vallåkra, där Sara föder upp, säljer och rider till PRE hästar. Jag mockar, fodrar och släpper ut och ibland tar in hästarna. Jag kommer antagligen få göra mer och mer ju längre jag jobbar. Jag ska få rida så småningom om hon har mycket hästar. Änsålänge trivs jag super. På gården finns också 4 hundar, två schäfrar, en amstaff och en blandras som jag inte har en aning om vad det kan va för raser :) och massor med katter känns det som, fast det e nog bara 4 eller 5 :)
 
Nu när jag bara jobbar förmiddag har jag mer tid för hundarna. Jag åker direkt hem till mamma och går en lite längre runda. Jag och mamma ska ut på klubben en gång i veckan och träna och snart ska jag maila min tränare så vi kan börja träna på allvar igen! 
Det känns lite konstigt att inte ha skolan men väldigt skönt! Jag har mycke ledig tid men ändå har jag haft saker att göra varje dag.
 
Nu ska jag snart handla ett par nya skor.
Hörs senare !
 
 

Dagen innan

Idag va det helt dött på jobb, stängde 4 istället för kl 5. Skönt!
Imorgon e det sista dagen och jag tror det kommer kännas lite tråkigt.. Men skönt och kul. Slutet på en sak betyder ofta början på en annan. På fredag jobbar jag första dagen på pepino. Jag ringde och pratade med ägaren till stuteriet, Sara. Vi kom överrens om att jag ska ta tåget halv 9 på fredag. Jag ska köra dit på lördagar och söndagar, dels för att Sara ska slippa hämta mej och dels får jag lite mer tid till annat och en paus i pendlandet :)
 
Ja sista rycket imorgon sen e det hej helsingborg!

Inköpslista

Denna ska inhandlas så fort jag hittar den i någon affär. Tycker det verkar super att den går upp en bit i nacken. Har ändå tänk leta upp ett regntäcke till Dess. Jag har några hurtta saker hemma som jag e väldigt nöjd med. Man får betala lite mer men det är jätte bra kvalite på sakerna. Man vinner på det i längden helt enkelt :)
 
http://www.hurttacollection.com/sv/lifeguard-sv/produkter/regnklader/storm-munkjacka/

The end

Nu e jag inne på slutspurten! Två dagar kvar i fiskboden sen flyttar jag hem och börjar jobba på pepino. Det ska bli riktigt kul att jobba där. Jag va där och provjobbade i lördags och det va jätte kul. Det va härligt att hantera lite häst och mysa med fölisar. Ser fram emot detta :)

Måste dock köpa en massa hästsaker så jag funderar på att köra upp till ullared och handla det. Tycker att det e för dyrt att handla allt jag behöver på hööks. Däremot har jag hittat ett par jääättte snygga ridstövlar på hööks som jag vill ha. Jag ska önska mej de när jag fyller år om det blir så att jag får rida på jobb. 

Jag va hemma i helgen och hade den mysigaste helgen nånsin. Träffade min vovve och min pojkvän. 

I torsdags åt jag och Gabbi på restaurangen. Det va trevligt och gott. Efteråt åkte vi  hem till en av mina jobbekompisar och drack lite och pratade lite. Trevligt trevligt.

Imorgon e det jobb igen. Jag läste ut min bok idag på jobb så jag har ingen aning om vad jag ska göra på jobb imorgon. Det är nästan helt dött på ön och imorgon ska det nog tom regna. Jag överlever nog :)
Jag ska packa imorgon kväll för på torsdag åker jag hem :D

Hörs imorgon!
Puss&Kram
 

Sista rycket

Nu ska jag jobba idag och imorgon sen har jag några dagar ledigt! Skönt!
Längtar gräsligt mycket till torsdag då jag och Gabbsan ska äta och ha kul! På fredag ska jag åka hem och träffa min vovve och min pojkvän :) Det e segt att jobba nu de sista dagarna. Det kommer bara gå långsammare och långsammare ju närmare torsdag det blir.  Som tur är har jag en bra bok att läsa på jobb som gör att tiden går lite fortare :)
 
Jag saknar att ha en vovve runt mej. Har varit hundlös nu i nån vecka tror jag och det känns verkligen konstigt. Jag förstår inte vad jag gjorde när hundarna inte fanns i mitt liv!
 
Nu ska jag snart kila iväg till jobb. Ha det bra så länge så hörs vi snart igen!
 
Puss&Kram
 

13 dagar kvar

Nu är det inte långt kvar. Förhoppningsvis jobbar jag varje dag fram tills jag flyttar hem. Om 6 dagar ska jag och Gabbi äta på restaurangen och ha det mysigt. 

Jag mailade min tränare igår om hon hade någon kurs på gång. Det hade hon inte men hon har privatlektioner så det blir nog det. Men det känns ändå som att jag kommer få ut massor av det så det ska bli kul :) Jag längtar!
Jag ska också ut med mamma och Doris på klubben en gång i veckan och träna. Ska bli kul att trappa upp träningen lite så det blir lite mer seriöst!

Jag måste dock ut och träna både Dessies och min kondition. Så när jag kommer hem ska det ut och joggas efter jobb nästan varje dag! Haha kände direkt hur jag inte kommer hålla det. Men både hon och jag behöver det så jag ska försöka hålla det. 
 
Det va allt jag hade nu. Ha det sålänge!
 
Puss&Kram
 

Åter hundlös

Det blev ingen hundpassning. Lite tråkig men så e det. 
 
Nu återstår bara jobb, jobb, jobb denna sommaren. Börjar faktiskt längta hem ganska mycket. Längtar efter min vovve och min pojkvän. Men nu e det inte långt kvar. Om 9 dagar kommer bästaste Gabbi hit och ska äta på restaurangen och sen ska jag hem i två dagar. Det ska bli riktigt skönt! Sen ska jag nog jobba en vecka till sen börjar jag på pepino :) Ingen vila här inte. 
Det ska bli riktig kul att komma igång med min och Dessies träning åsså. 
Jag längtar helt enkelt! 

Mer jobb än man tror

Jag har fått lite ändringar i schemat denna veckan. Jag ska jobba onsdag på campingen och kanske torsdag fredag på fiskboden. Detta betyder att det blir jobb hela denna veckan också.
Känner att jag håller på att bli riktigt sjuk och det har jag inte tid med! 
På måndag flyttar syster hem så då blir jag själv kvar här. Då kan det passa att jobba mycket så jag slipper sitta hemma själv och trada. 
Vädret e inte det bästa och det e vädret som avgör hur dagarna blir. Jag hoppas ärligt talat på regn hela veckan! 
 
Nu ska jag sova! gonatt!

Söndag

Då va det sista dagen på jobb idag denna veckan. Ny vecka imorgon med mer jobb. Jag ska jobba i fiskboden måndag och tisdag sen får vi se om de behöver mej inne på restaurangen. Oavsett vilket så ska jag passa en vovve nästa vecka :D Det är en jobbekompis (från restaurangen) hund. Det är en basenji. Jag har aldrig träffat på denna rasen tidigare så det ska bli kul att se vad detta är för en prick :) Jag vet inte så mycket om den mer än att det är en tik och hon heter Candie. Det kommer definitivt mer uppdatering om detta så fort jag har träffat henne. Hon kommer på tisdag :)
 
För övrigt har det bara varit jobb varje dag. Imorgon har jag jobbat två veckor i sträck och det e som sagt inte slut än. Vi får se hur det blir med uppdatering imorgon. Allt beror på om jag ska jobba kväll eller inte. Så om jag inte e här så vet ni att jag jobbar ;)
 
Jag saknar min vovve! <3
RSS 2.0